kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

New York'ta 376 bin kişi ofis arıyor!


New York'ta yaşanan terör olaylarının ardından bölgede işyeri sıkıntısı başladı. Emlakçılar bölgeden kaçış beklemiyor
Dünyanın finans merkezi olarak bilinen New York'a yapılan terör saldırılarının ardından Manhattan adasında ofis sıkıntısı patlak verdi. Felaketin ardından bölgede bulunan toplam büro hacminin yaklaşık yüzde 20'sinin yok olması, büyük ölçekli çalışan şirketleri, insan kaybının yanı sıra çalışma alanı bakımından da zor durumda bıraktı. Daha birkaç ay öncesine kadar bölgede birçok büro boşalmıştı. Şimdi ilk etapta bu boş alanların dolması bekleniyor.

2 km'lik felaket çemberi
Ancak 1 milyon 858 bin metre kare büro alanının en az bir yıl süreyle kullanılamayacak olması işleri zora sokuyor. Tek başına 134 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılmasının ardından yaklaşık 500 şirket yerinden oldu. Saldırıların gerçekleştirildiği ikiz kule yakınlarında toplam 8 bin 762 şirket ve 262 bin 697 çalışan, yer sorunuyla karşı karşıya. İki kilometrelik felaket çemberi içerisinde ise zarar gören şirket sayısı 15 bine yükseldi. İş sahaları yok olan veya belirsiz süreyle iş yerlerinden olan insan sayısı da 376 bine çıktı.

Fİyatlar DENGELİ ARTAR
Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılması yaklaşık 8 blokluk bir alan içerisinde birçok yapıyı kullanılmaz hale getirdi. American Express ve Dünya Finans Merkezi'nin üç binası da zarar gören yapıların arasında bulunuyor. Yapılan yorumlara göre mevcut boş büroların asıl fiyatlarının üzerinde sunulması söz konusu değil. Ancak uzun vadede kiraların artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zaten emlakçılar da bölgeden kaçış beklemiyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır