kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

ABD'li havayolları: Batıyoruz


ABD'de yaşanan terör havayolları şirketlerini de vurdu. Continental Havayolları Başkanı Gordon M. Bethune "Uçmadığımız hergün için sektör 275 milyon dolar zarar ediyor. İflaslar kapıda" dedi
ABD'nin New York kentinde yaşanan terör olayının ardından dünya sivil havacılık sektörü kelimenin tam anlamıyla komaya girdi. Özellikle artan petrol fiyatları ve sıkı rekabet yüzünden maliyetlerini karşılayamaz hale gelen havacılık şirketleri iflasın eşiğinde.

SEKTÖRÜN PARASI TÜKENDİ
Dünyanın en büyük beşinci havacılık şirketi olan Continental Havayolları Başkanı Gordon M.Bethune yaptığı açıklamada, sektör şirketlerinin çok zor durumda olduğunu belirterek şu tespiti yaptı: Hasta hızla ölüme yaklaşıyor. Bethune, havayolları şirketlerinin yaşanan kriz ortamından çıkabilmek için yeterli mali kaynağa sahip olmadığını da belirterek işlerin seyirinde olumlu bir değişiklik olmaması halinde yılsonunda tüm havayolları şirketlerinin batacağını söyledi.

Özellikle ABD'de yapılan saldırıların ardından getirilen uçuş yasağının şirketlere büyük darbe indirdiğini söyleyen Bethune, uçuş yapmadan geçen her günün sektöre 275 milyon dolara mal olduğunu belirtti. Şirketlerin tek ümidi ise Amerikan hükümetinin acil yardım olarak açıkladığı 40 milyar dolarlık paket içerisinde kendileri için ayrılan 12.5 milyar dolarlık yardım dilimi.

YARDIM GECİKİYOR
Plana göre yardımın 2.5 milyar dolarlık dilimi havayolları şirketlerine hemen verilecekti. Ancak ödeme geçici olarak durduruldu. Continental Havayolları Başkanı Gordon M.Bethune, sektörün söz konusu paraya şiddetle ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Ancak bu sayede yeni güvenlik sistemlerini devreye alarak günlerdir uçak bekleyen yolcularımıza hizmet etmeye başlayabiliriz" şeklinde konuştu.

HÜKÜMETTEN DESTEK
Merkezi saldırıların yaşandığı Manhattan'da bulunan SH&E havacılık şirketinden David Treitel ise, yaptığı açıklamada, yaşanan sorunların sektöre yıllık bazda 15 milyar dolara mal olacağını söyledi. Treitel, rezervasyon iptalleri, satışların durması ve lojistik alanda yaşanan sıkıntıların sektör şirketlerini daha uzunca bir süre uğraştıracağını söyledi.

Treitel, ABD hükümetinin öngördüğü yardım paketinin biraz daha gecikmesi halinde birçok havayolu şirketinin iflas edebileceğini söyledi. Havayolları şirketleri bu sıkıntıları dile getirirken, ABD hükümeti sivil havacılığa destek vereceğini açıkladı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır