kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Hintliler kuklasını yaktı
Hindistan'da yüzlerce kişi Usame bin Ladin'i protesto eden bir gösteri yaptı. Hindistan Gençlik Kongresi üyeleri, ülkenin kuzeyindeki Ludhiana kentinde düzenledikleri gösteride Suudi asıllı teröristin kuklasını yakıp, ABD'ye düzenlenen saldırıyı kınayan sloganlar attılar.

AB binasına da saldıracaklardı
Usame Bin Ladin'e bağlı bir terör timinin Avrupa Birliği Parlamentosu binasını da hedef aldığı ortaya çıktı. Teröristlerin sinir gazı saldırısı düzenleyerek 625 parlamenteri öldürmeyi planladıkları belirtiliyor. Parlamento'nun geçtiğimiz 11-14 Şubat tarihlerinde yapılan oturumunda gerçekleştirilmesi planlanan saldırı, Alman polisi tarafından önlendi. Bir saldırı düzenleneceği istihbaratını alan Alman polisi, Frankfurt kentinde düzenlediği seri operasyonlarda Bin Ladin'in terör ağını çökertti. Operasyon sonrası yakalanan 6 kişi tutuklanarak yargı önüne çıkarıldı. Saldırı planı ortaya çıktıktan sonra parlamenterlere tek tek uyarı mektubu gönderildi ve binanın güvenliğinin artırılması için önlemler alındı. Polise olası saldırılara karşı alarmda.

MI5 de Ladin'in izini sürüyor
İngiliz iç istihbarat birimi MI5'ın terörist Usame bin Laden'in İngiltere'deki bağlantılarını ortaya çıkarmak için kapsamlı bir araştırma başlattı. The Independent Gazetesi'nin haberinde, MI5'ın, dış istihbarat birimi MI6'in de desteğini alarak, bin Ladin ile ilişkili olabilecek bütün kişi ve oluşumları yakın izlemeye aldığı belirtildi. Bin Ladin'in örgütünü ayakta tutmak ve Batı ülkelerinde yaşayan Müslümanlardan adam ve para bulmak için İngiltere'de güçlü bir örgütlenmeye girdiğini belirten gazete, halen İngiltere içinde bin Laden'in kamplarında eğitim gören yüzlerce kişi bulunduğunun saptandığını kaydetti. Gazete, MI5 direktörü Stephen Lander'in, konuyla ilgili araştırmalarının ilk sonuçları konusunda Başbakan Tony Blair'e brifing verdiğini belirtti.

Korsanlar bıçakları İsviçre'den aldı
Korsanların uçakları kaçırma sırasında kullandıkları bıçakları İsviçre'den satın aldığı iddia edildi. Bunun üzerine, İsviçre, teröristlerin İsviçre'yi üs olarak kullanıp kullanmadıklarını belirlemek için yasal soruşturma başlattı. Zürih üzerinden geçiş yaptığı belirlenen iki teröristten birisinin, yaz aylarında bir süre İsviçre'de bulunduğu doğrulanırken, ismi açıklanmayan bu kişinin ikiz kulelerden birine çarpan uçaktaki terörist Muhammed Atta olduğu ileri sürülüyor. Soruşturmayı başlatan savcılık, uçaktaki teröristlerden yazın İsviçre'de bulunan birisinin kredi kartıyla iki bıçak satın aldığını doğrularken, bu bıçakların uçak kaçırmada kulanılıp kullanmadığını teyit etmedi.

Teröristin ev arkadaşı aranıyor
FBI olayla ilgili olduğu tahmin edilen 108 kişilik bir liste hazırladı. FBI'ın bütün dünyadaki bürolarına dağıtılan isimlerin bulunması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Şu ana kadar 100 kişi sorgulayan FBI, 35 ayrı eve baskın düzenledi. Listedeki isimlerin çok azı yakalanarak sorgulandı. Arananlar arasında ise teröristlerin uçuş eğitimi gördüğü Minnesota Uçuş Okulu'nda ders veren Zacarias Moussaoui ve Abdul Alomari adlı teröristle, ev arkadaşı Amer Kamfar da bulunuyor.

Ortadoğulu sanılan Hintli öldürüldü
ABD'de, Ortadoğulu sanılan bir Hintli'nin kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürüldüğü bildirildi. Arizona Republic Gazetesi'nin haberine göre, 10 yıldır ABD'de yaşayan Hintli Balbir Singh Sodhi, bir benzin istasyonunda, kamyonet kullanan bir kişinin silahlı saldırısında öldürüldü. Mesa kentindeki bu saldırıdan sonra kaçan kişinin daha sonra başka benzin istasyonuna girerek, burada çalışan Lübnan kökenli bir kişiyi hedef aldığı, ancak bu kez başarılı olamadığı belirtildi. Gazeteye göre, saldırının 11 Eylül'de Washington ve New York'taki saldırılara misilleme olduğu sanılıyor. Sodhi'nin kardeşi, ağabeyinin Ortadoğulu görünümü nedeniyle öldürüldüğünü savundu.

İkiz kulelerde iki kız kardeş
Nısha ve Bella Bhukan... İki kız kardeş her sabah olduğu gibi, 11 Eylül sabahı işlerine geldi. Dünya Ticaret Merkezi'nin önünde birbirlerine iyi günler dileyip ofislerine yöneldiler. Biri kuzey, diğeri de güney kulede çalışıyordu. Henüz kahvesinden bir yudum bile almadan, kardeşinin çalıştığı kuleye uçak çarptığını gören Nisha hemen telefona sarıldı. Bella telefonunu açtı, kardeşinin haykırışıyla irkildi: "Bella hemen binadan çık. Uçak çarptı. Kaç..." Sözü bitmeden hat kesildi. Nisha, korku içinde kardeşinin kurtulmasını beklerken büyük bir sarsıntı oldu. Önce deprem zannetti. Ama birkaç saniye sonra yanıldığını anladı. Bu kez de onun çalıştığı kuleye uçak çarpmıştı. Nisha bina yıkılmadan dışarı çıkmayı başardı. Ancak Bella'nın şansı olamadı. Kayıplar arasında gösterilen Bella'nın yaşamından ümit kesildi. Binlerce tonluk enkazın altında kaldı.

Asansörle ölüme gitti
Steve Miller, korkunç tarjedide sevdiği arkadaşını gözleri önünde ölüme gönderdi. İlk kuleye uçak çarptıktan sonra Steve'in çalıştığı diğer kulede karmaşa yaşandı. Bir kadın koridorda "Binadan çıkın" diye bağırıyordu. Steve şaşkındı. Bir adam, "Ne yapacağız?" diye sordu. Bir diğeri "Bilmiyorum" dedi. Arkadalarından gelenler ise "Hadi ilerleyin" diye bağırmaya başladı. Steve de kalabalıkla birlikte ilerlemeye başladı. 53'üncü kata indiklerinde bir anons duyuldu: "İsteyen herkes binayı boşaltsın! İsteyenler kalabilir..." Steve kattaki asansöre ilerledi ve arkadaşı Romano ile karşılaştı. Gerisini Washington Post gazetesine şöyle anlattı: "Ona korkunç bir durum var dedim. O sırada asansör geldi. 10-15 kişi bindi. Ya ipleri koparsa diye düşündüm. Hope'a dönüp 'Yukarı çıkmayı düşünmüyorsun umarım' dedim. Cevap veremeden kapı kapandı. Onu bir daha göremedim.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır