kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kamikazede ikinci tutuklama


FBI, dün şüphelinin kimliğini belirledi, arama emri çıkardı. Korsanlardan biri, Yunanlı şarkıcının pasaportunu kullanmış
Kamikaze saldırılarının ardından FBI'ın başlattığı soruşturmada bilgiler, çorap söküğü gibi peş peşe gelmeye başladı. Önceki gün New York JFK Havaalanı'nda sahte pilot lisansıyla yakalanan bir şüphelinin ardından ikinci bir şüpheli için arama emri çıkartıldığı bildirildi. Ancak açıklamaya yapan Adalet Bakanlığı yetkilileri, şüpheli hakkında ayrıntılı bilgi vermedi. Öte yandan saldırının gerçekleştiği Salı gününden bu yana 25 kaçak göçmenin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan kaçak göçmenlerin olayla ilgileri olup olmadığı FBI tarafından yürütülen soruşturamının ardından belli olacak.

BIÇAKLAR DA AYNI
Gözaltına alınan 25 kişi arasında Teksas'ta bir trene düzenlenen baskında yakalanarak sorgulanmak üzere New York'a getirilen 2 kişi de bulunuyor. Bu 2 kişi olay günü New Jersey eyaletinin Newark kentinden uçağa binmiş, ancak, Federal Havacılık İdaresi'nin bütün uçuşları iptal etmesi üzerine St. Louis kentinden yola trenle devam etmek istemişti. Trene yapılan uyuşturucu baskını sırasında yakalanan şüphelilerin üzerinde, uçakları kaçıran teröristlerin kullandığı bıçaklardan bulunmuştu.

MAKRAKİS'İN PASAPORTU
New Jersey eyaletinde de 3 kişi yanlarında yüklü miktarda parayla Suriye'ye gitmek üzereyken yakalandı. Ahmed Kilfat, Muhammed Mahmud Al Raqqad ve Nicholas Makrakis isimli 3 şüpheli terörist saldırılarla ilgili olduğu sanılan bir otomobilde havaalanına giderken yakalandı. Yunanistan vatandaşı olan Makrakis'in, Temmuz ayından beri aynı ismi taşıyan Yunanlı bir şarkıcının pasaportunu kullandığını açıkladı.

Başkent Washington'da da dün hareketli saatler yaşandı. Üzerinde bir tabanca ve çok sayıda mermi bulunan bir şüpheli Salı günü saldırıya uğrayan Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon çevresinde dolaşırken yakalandı. Asker olduğu anlaşılan kişi, şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alındı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır