kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İtfaiyecinin gözyaşları


New York itfaiye teşkilatı, ikiz kulelerde kahramanca ölüme giden şefleri Ganci ve itfaiye birliğinin rahibi Judge'nin cenazesinde hıçkırıklara boğuldu
Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden New York İtfaiye Şefi Peter J.Ganci ve teşkilatın rahibi Mychal Judge, yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Törende pekçok itfaiyeci, şeflerinin ardından gözyaşı döktü. Salı gününden itibaren canla başla çalışan itfaiyeciler önceki gün hayatının en acı günlerinden birini yaşadı. İlk kulede patlama olur olmaz olay yerine giden ve kulelerin yıkılması ile 300 arkadaşlarını kaybeden itfaiyeciler, şefleri Peter J. Ganci ve itfaiye birliğinin rahibi Mychal Judge'ın cenaze töreninde hazır bulundu.

CLİNTON DA KATILDI
Kurulduğu 1865'ten bu yana en büyük trajediyi yaşayan itfaiyecilerin bu en acı günlerinde New York Belediye Başakanı, Vali ile eski Başkan Bill Clinton eşi Hillary ve kızı Chelsea ile birlikte hazır bulundu. Asıl adı Mychal Judge olmasına rağmen herkesin "Baba Mike" dediği 68 yaşındaki rahip Mychal'ın cenaze töreninde bir konuşma yapan New York Senatörü Hillary Clinton "Bu tamamen Şeytan'ın işi. O sadece itfaiyecilerin değil hepimizin babasıydı" dedi.

Aynı saatlerde New York'taki Farmingdale Kilisesi'ndeki bir başka itfaiyecinin cenaze töreninde de gözyaşları su gibi akıyordu.

LANET OKUDULAR
Yıllarca omuz omuza çalıştıkları şefleri Peter J. Ganci'yi son yolculuğuna uğurlamak için toplanan New York'lu itfaiyeciler bir kez daha teröre lanet okudular. 54 yaşındaki itfaiyecinin cenaze töreninde güçlükle ayakta duran eşi Kathleen sinir krizleri geçirdi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır