kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yine onlar vuracak


1991'deki Körfez Savaşı'nda "Baba George Bush"u başarıya ulaştıran ekip 10 yıl sonra bu kez "oğul Bush"u Afganistan'a karşı zafere taşımak için kolları sıvadı
Amerika, 1990-1991 yıllarındaki Körfez Savaşı'ndan sonra ilk kez böylesine büyük bir harekata hazırlanırken yönetim kadrosunda yine 10 yıl öncesinden tanıdığımız yüzler bulunuyor.

Eski Başkan George Bush'u Irak diktatörü Saddam Hüseyin karşısında zafere taşıyan Dick Cheney, Colin Powell, Donald Rumsfeld ve Condoleezza Rice, bu kez olası bir Afganistan savaşı öncesi oğul Bush'un kabinesinde yer alıyor.

Bu kadro, ABD'ye düzenlenen kamikaze saldırılarının baş sorumlusu olarak görülen Usame bin Ladin'i barındıran Afganistan'a düzenlenecek operasyonda Başkan George W. Bush'un en büyük güvencesini oluşturuyor. Bush, 11 Eylül'den beri bu isimlerle yaptığı toplantılarla saldırı planını şekillendiriyor.

RUS ÖRNEĞİ
Bush'un en güvendiği isimlerin başında Dışişleri Bakanı Colin Powell geliyor. Baba Bush döneminde Genelkurmay Başkanı olarak Amerikan kuvvetlerini zafere taşıyan Powell'ın savaş konusundaki deneyimi ABD'nin en büyük kozu olacak. Baba Bush'un Ulusal Güvenlik Konseyi'nde yer alan Condoleezza Rice da bu kez Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapıyor. Sovyetler Birliği uzmanı olan Rice, Sovyet-Afgan savaşı konusunda da geniş bir birikime sahip bulunuyor. Rice, Sovyetler'in yenilgisinden çıkardığı derslerle ABD'yi başarıya ulaştıracak bir plan hazırlığını sürdürüyor.

Baba Bush'un Savunma Bakanı olan Dick Cheney ise bu kez Başkan Yardımcılığı görevinde. Cheney 10 yıl önce yaşanan Körfez Savaşı'nın en ateşli destekçilerinden biriydi.

ŞAHİNLER KABİNESİ
Şimdi de Suudi terörist Usame bin Ladin'e en ağır cezanın verilmesi için gereken her şeyin yapılmasını savunuyor. Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ise Körfez Savaşı sırasında Baba Bush'a danışmanlık yapmıştı. O da Cheney gibi tam bir şahin. Her iki Bush'a da yakınlığıyla bilinen bir diğer isim ise eski Savunma Bakanı Paul Wolfowitz...

Şu anda Savunma Bakan Yardımcılığı yapıyor ve oğul Bush'un her konuda akıl danıştığı isimlerin arasında yer alıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır