kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Coca Cola satışları servetini artırıyor


Bin Ladin 1. 7 milyar dolarlık servetinin önemli bir bölümünü uyuşturucu ticareti ve Cola satışlarına borçlu
Suudi yetkililer, 1992'de Ladin'in ülkedeki 350 milyon doları bulan banka hesaplarına el koydu. Ladin 1996'da Sudan'dan çıkarıldığında da 150 milyon dolar zarar uğradı. Ancak asıl büyük darbeyi bir sonraki yıl yedi. Mali işleriyle ilgilenen en yakın adamlarından Seyid Tayib el Madani, Suudi yönetimi tarafından affedilmesi karşılığında Ladin'in birçok para işini, akışını ve anlaşmalarını anlattı. Tüm bunlara rağmen Ladin yine de 1.7 milyar dolarlık müthiş bir servete sahip. Gelirinin en önemli kaynağını ise Afganistan'daki uyuşturucu ticareti oluşturuyor.

Coca Cola gibi birçok alkölsüz asitli içeceğin dünya genelindeki satışları da Ladin'in servetini artırıyor. Çünkü bu içeceklerin içindeki "arabic" adı verilen bir maddeyi, Ladin'in büyük ortağı olduğu Sudan'daki bir fabrika üretiyor.

Suudi terörist ve örgütü üzerine "The New Jackals" adlı bir kitap yazan Simon Reeve, "Amerikan üretimi bir alkolsüz içecek alan herkes, her seferinde Ladin'in cebini doldurmasına yardım ediyor" diye konuşuyor. Kozmetik ve gıda alanında da kullanıldığı belirtilen bu madde sayesinde Ladin'in milyonlarca dolar kazandığı ifade ediliyor. Ladin'in Mekke ve Medine kentlerindeki kutsal yerlerin onarımı için yaptığı bir anlaşmadan 25 milyon dolar kazandığı belirtiliyor.

BORSADAN KAZANDI
Öte yandan ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI, Avrupa'daki yatırımcıların yardımıyla, Usame bin Ladin'in, Avrupa'da borsadan kazandığı parayla terörist faaliyetleri finanse edip etmediğini araştırıyor.

Bin Ladin'in adamlarının, Almanya'nın Münih kentinde borsada bazı hisseleri satarak, Dünya Ticaret Merkezi ve Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un bombalanması için finans sağlamış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Alman yetkililerin ihbarı üzerine harekete geçen FBI, bin Ladin'in adamlarının, Münih'te borsada, belli miktarda hisseleri önce satın alıp, sonra hemen satarak, fiyatların düşmesini sağladığı ve sonra tekrar aynı hisseleri daha ucuza alarak büyük karlar sağladığı iddiasını araştırıyor.

Bin Ladin'in adamlarının elde ettiği kârın, Amerikan bankalarında tutuluyor olabileceği de belirtiliyor. Salı günü gerçekleşen terörist saldırının bir hafta öncesinde, aynı oyunun, İtalya, Fransa ve İsviçre'de de oynanmış olabileceği de araştırılıyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır