kapat
17.09.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kellesini getirene 1 milyar dolar!


Bir grup Amerikalı milyarder New York ve Washington'da yaşanan 11 Eylül intihar saldırılarının sorumlusu olarak görülen terörist Ladin'i ölü veya diri ele geçirene 1 milyar dolar ödül vereceklerini açıkladı.
Bu amaçla bir fon oluşturan işadamları, binlerce kişinin ölümüne neden olan teröristlerin ortadan kaldırılmasının bir insanlık görevi olduğunu belirtiyor.

PARALI ASKERLER
Fonu destekleyenlerin isimleri açıklanmıyor, sadece "bir grup internet ve telekom milyoneri" oldukları belirtiliyor. Halkla ilişkiler ve medya danışmanlık hizmetleri sunan Edward Lozzi adlı işadamı fonu yönetmekle görevlendirildi ve halktan da katkı beklendiği duyuruldu.

Sorumluların ele geçirilmesi için paralı askerlerin de kullanılacağını kaydeden Lozzi, "Fona katkıda bulunmayacak bir Amerikalı bulunduğunu sanmıyorum. Amerikan yönetimi, bin Ladin'i bizden önce ele geçirirse ya da öldürürse, fondaki paranın intihar eylemleri sonucu ölenlerin ve yaralananların ailelerine bağışlanacak" dedi.

ABD yönetiminin bin Ladin'in kellesi için koyduğu 5 milyon dolarlık ödül halen geçerliliğini koruyor. Taliban Lideri Molla Muhammed Ömer ise bin Ladin'i ABD'ye teslim etmeyeceklerini söyledi. Muhammed Ömer, eylemleri Ladin'in düzenlemesinin imkansız olduğunu belirtti. Rus general Anatoli Kvasnin de Usame bin Ladin'in Kandahar yakınlarındaki dağlarda bulunduğunu iddia etti.

Asla ben yapmadım!
Usame bin Ladin, saldırılarla ilgisi olduğunu bir kez daha yalanladı. Pakistan'ın Peşaver kentinde bulunan Afgan İslami Basın Ajansı'na açıklama gönderen bin Ladin, "ABD parmağıyla beni gösteriyor, ama bunu asla ben yapmadım" ifadesini kullandı. Bin Ladin, yardımcısı Abdüssamed aracılığıyla ajansa gönderdiği açıklamada, "Bunu yapanlar, kendi çıkarları için yaptılar. Ben Afganistan'da yaşıyorum ve bu tür eylemlere izin vermeyen Emir'ül Mü'minun Molla Ömer'e bağlıyım" diye yazdı.

Yardım edeni vururuz
Afganistan'daki Taliban rejimi, bin Ladin'e desteğini yineledi. Taliban yönetiminin "Dışişleri Bakanı" Vekil Ahmed Mütevekkil, Afgan İslami Basın Ajansı'na verdiği demeçte, "Bin Ladin konusundaki tavrımızda değişiklik yok" dedi. Mütevekkil, komşu ülkeleri de, ABD'nin olası saldırısına yardımcı olmamaları konusunda uyardı. Mütevekkil, "Amerikan planına yardım eden ülke olursa, ona saldırırız" dedi. Taliban 5 yıldır Afganistan'da yaşan Ladin'in bu denli geniş bir eylemi yapamayacağını öne sürüyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır