kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Devlerin aşkı


Futbolda İsveç ile final gibi maç 20.30'da Ali Sami Yen'de... Kazanırsak lider olacağız ve Moldova'da işi bitireceğiz. 48 yıl sonra Dünya Kupası'na gideceğiz

Kazanamazsak iş play-off'a kalıyor

3 puan, final vizesi demek
A Milli Futbol Takımımız, 1954 Dünya Kupası'ndan sonra bir kez daha finallerin eşiğinde. 48 yıllık hasrete son vermek için bu gece Ali Sami Yen'de İsveç'i yenmek zorundayız. 4.Grup'ta İsveç, şu anda 2 puan önümüzde lider. Kazanırsak, onları geçecek ve 7 Ekim'de Moldova'da alacağımız galibiyetle grubu en ön sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı elde edeceğiz. Bugün İsveç'i mağlup edemezsek, çok büyük olasılıkla grubu ikinci bitirecek; Avusturya veya İsrail ile play-off oynayacağız

Sami Yen ve Eylül uğurlu
Karşılaşmayı İtalyan Stefano Braschi, Marco Ivaldi ve Giovanni Stevanato hakem üçlüsü yönetecek. 20.30'daki randevuya evsahipliği yapacak olan Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 13 resmi maçın tamamında gol atmayı başaran Milli Takımımız, bunlarda 9 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Bugün alacağımız galibiyet, son 3 yıldır yapılan 5 günde iki maç uygulamasında ilk kez 6 puana ulaşmamızı da sağlayacak. Eylül ayındaki son 6 milli maçımızın 5'ini kazanıp, hiç yenilmemiş olmamız, bunlarda 15-1 gibi müthiş bir gol averajı yakalamamız da zorlu sınav için umut veren bir görüntü.

Fatih ve Okan kart limitinde
Milli Takım'da bugünkü İsveç maçı öncesi Fatih ve Okan sarı kart limitinde bulunuyor. Fatih veya Okan bugün sarı kart görmeleri halinde 7 Ekim'deki Moldova maçında forma giyemeyecek. Bu arada milli takım son çalışmasını dün basına kapalı yaptı. Öte yandan maç biletleri numaralı 20 milyon, kapalı 7 milyon, yeni açık üst 3 milyon, alt 1 milyon ve eski açık 2 milyon liradan satılıyor.

İsveç'te hesaplar 1 puan üzerine
İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Lars Lagerback, "Dünya Kupası finalleri bizim için de çok önemli. Ben, oyuncularım ve İsveç bunu istiyor" açıklamasını yaptı. Türkiye karşısında tüm planlarını kontratak üzerine kurduğunu belirten Lagerback, "Gol atmayı amaçlıyoruz. Ama top rakipteyken de yoğun bir savunma yapacağız. Biz de çok iyi bir takımız. Grup için tam bir final maçı olacak" ifadesini kullandı.

Murat DEMİRYAS

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır