kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu da kaçak elektrik hutbesi


Yalancı şahitlik, TL'ye destek derken Diyanet kaçak elektrik konusunda da hutbe yayınlayacak
Enerji Bakanı Zeki Çakan kaçak elektrik kullanımını önlemek ve tahsil edilemeyen elektrik paralarının tahsil edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bu konuda Cuma hutbesi verilmesini istedi. Böylece yalancı şahitlik ve TL'ye destekten sonra kaçak elektrik konusuna da dini açıdan açıklama gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na resmi bir yazıyla talebini ileten Çakan, dün Rize'ye hareketinden önce açıklama yaptı. Kamuoyunda bu konuda bilincin yerleştirilmesi, elektrik tasarrufu yaparken kaçak kullanımın önlenmesi, kamu kuruluşları da dahil elektrik borçları tahsilatlarının aksatılmaması gerektiğini kaydeden Çakan, "Diyanet İşleri Başkanına yazı gönderdim. Cuma hutbelerinde camilerde vaazlarda bu konunun işlenmesini istedik. Tasarruf, kaçak kullanımı önleme ve elektrik borçlarının tahsilatı konusunda yardım bekliyoruz" dedi.

SP'DEN MUSKA ÖNERİSİ
Camilerde okutulan TL hutbesi, Saadet Partisi'nin ise tepkisine neden oldu. SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, "Bu iş sadece hutbeyle olmaz. Hükümet şöyle nefesi kuvvetli bir hocaya muska yazdırsın, o zaman TL'nin itibarı yükselir" dedi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır