kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bakan'a sopalı saldırı


Krizin dönmeleri haberiyle travestileri öfkelendiren Savaş Ay, rezaleti Aileden Sorumlu Bakan Hasan Gemici'ye göstermek isteyince Gemici, Ay ve yanındakiler saldırıya uğradı
Sokak çocuklarının rehabilite edilmesi amacıyla yürütülen çalışmaları yerinde incelemek isteyen Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Hasan Gemici, bir grup travestinin saldırısına uğradı. Gazeteci Savaş Ay'ın aracıyla incelemelerde bulunan Bakan Gemici saldırıdan kaçarak kurtulurken, Bakan'ı takip eden Akşam Gazetesi muhabiri ise kafasına aldığı darbelerle yaralandı.

Bakan Gemici teftişe önceki gece gitti. Yanına polis almadı. Beraberinde Sokak Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Yusuf Kulca, gazeteci Savaş Ay ve Akşam muhabiri Yılmaz Kılıçkaya vardı. Bakan ve yanındakiler, Savaş Ay'ın cipine binerek hareket ettiler.

KÜFÜR, TEKME, SOPA
Taksim Divanyolu ışıklı kavşakta sokak çocuklarıyla sohbete başlayan Gemici ile Ay, bir süre sonra yoldan aracıyla geçen travestilerle karşılaştı. Travestiler daha önce kendileriyle ilgili haber yapan Ay'ı görünce küfürler savurmaya başladı. Kısa bir süre sonra da 7-8 araçlık gruplar halinde saldırıya geçtiler.

Bakan Gemici, Ay ve Kulca, saldırıdan kurtulmak için ara sokaktaki Medison Otel'e kaçtı. Travestiler ise peşlerinden şişe fırlattı. Hızlarını alamayan saldırganlar Ay'ın aracını da parke taşlarıyla tahrip ederek, camını patlatılar, üzerine "İb.." yazdılar, arabanın kontak anahtarını çaldılar. Tam bu sırada araçta kalan fotoğraf makinesini almaya çalışan Akşam muhabiri Yılmaz Kılıçkaya'yı da şişe, tekme ve yumruklarla dövdüler.

BİR TRAVESTİ KURTARDI
Travestiler polis olay yerine gelmeden travestiler araçlarıyla kaçarken, güvenlik kuvvetleri Gemici'yi bulunduğu otelden çıkartarak bölgeden uzaklaştırtı. Polis, daha sonra olaya karıştığı belirlenen 3 travestiyi gözaltına aldı. Olaydan sonra Dolmabahçe Çay Bahçesi'ne giden Devlet Bakanı Gemici, basın mensuplarına olayı anlattı ve sokak çocukları hakkında bir süre sohbet etti.

Kafası ve yanağı şişen muhabir Yılmaz Kılıçkaya ise ilk saldırı anında kendisinin de kaçtığını, ancak makinesini almak için geri döndüğünde tekrar saldırıya uğradığını belirtti: "Kafama sopayla vurdular yere düştükten sonra da tekmeleyeme başladılar. Ama beni kurtaran da yine bir travesti oldu" dedi.

AYNI GECE 3'Ü YAKALANDI
Olaydan sonra kırmızı bir araçla kaçan saldırganlar, polisin kısa bir takibinin ardından yakalandı. Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği'ne götürülen iki travesti, bir transeksüelin isimlerinin Okan Topal, Ayhan Zorlu ve Harika Ödemiş olduğu öğrenildi. Cipin anahtarı Ayhan Zorlu'nun üzerinde bulunurken, polise ifade veren travestiler, "Kırmızı ışıkta durduğumuz sırada kaldırımda bulunan gruptan bir kişi gelerek bize 'Buralarda dolaşmayın' dedi ve tokat attı. Buna sinirlendik, Savaş Ay da daha önce hakkımızda haberler yayınlamıştı" dediler. Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edilen travestiler "özel bir araca zarar vermek" suçundan sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

HINÇLARINI AY'IN CİPİNDEN ALDILAR
Gemici, Savaş Ay, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği Bşk. Yusuf Kulca ve muhabir Yılmaz Kılıçkaya ile birlikte önceki gece Taksim'de teftiş yapıyordu. Savaş Ay'ın cipini hemen tanıyan travestiler şişe ve sopalarla araca saldırdılar. Bakan ve Ay kaçarak saldırıdan kurtulmayı başardı ama muhabir Kılıçkaya yaralandı.

Travestileri kızdıran haber
Savaş Ay, 27 Ağustos tarihli Akşam gazetesindeki haberinde İstanbul'daki çocuk fuhuşu ve travesti saldırıları konusunu yazmıştı. 'Sübyan pazarı rezaleti' başlıklı yazısında Elmadağ Kavşağı'nda gecenin ilerleyen saatlerinde sübyan pazarı kurulduğunu belirten Ay, çoğu yoksul ailelerin çocuğu 14-20 yaşındaki gençlerin, yaşlı ve zengin eşcinsel erkeklere pazarlandığı iddiasında bulunmuştu.

Ay bir başka yazısında travestilerin yarattığı şiddet konusunu "Kriz dönmeleri" başlığıyla vermişti. Haberde krizin ardından özellikle Taksim'de sayısı artan travestilerin şiddete yöneldiğine şöyle dikkat çekilmişti:

"Geçen hafta Harbiye'de müşteri bekleyen bir grup travesti pazarlıkta anlaşamadıkları genci falçatayla yaraladı. Genç adamın yüzü ve dudakları parçalanmıştı. Taksim'de sabahın 05.30'unda açılan 'dönme pazarı' ile ilgili olarak Beyoğlu Emniyet Müdürü Aykut Baltacı yasaların elverdiği ölçüde müdahale ettiklerini söylüyor. Baltacı bu operasyonlarda gözünü kaybeden ve ayağı felç olan iki polisin de malulen emekli olduğunu da belirtiyor."

Şefik DİNÇ-Özer KILIÇ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır