kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bürokrat maaşıyla trilyonluk servet


Vurgun Operasyonu'nun ilk aşaması 12 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanırken, tutuklanan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban ve Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İnce'nin toplam mal varlıklarının bir trilyon liranın üzerinde olduğu tespit edildi.
Tutuklanan bürokratların aldıkları maaşlarla orantısız malvarlıkları tespit edilirken, bu konuda en dikkat çekici malvarlığı İnce'ye ait. İnce'nin Ankara'da ve tatil beldelerinde çok sayıda eve sahip olduğu belirlendi. Aban'ın ise bir yakını adına 30 dönüm arsa aldığı tespit edildi. Ankara'nın "gözde" mevkilerinden bir yerde olduğu kaydedilen arsa için Aban'ın 200 bin dolar para ödediği belirlendi.

300 TRİLYONLUK İHALE
Aban'ın telefonlarının dinlenildiği haberlerini doğrulamayan yetkililer, "Müsteşar Yardımcısı'nın telefonunun dinlemeye gerek bile görmedik, çünkü elimizde çok önemli bulgular vardı" dediler.

Vurgun Operasyonu'nda Pırlanta İnşaat şirketinin ihaleyi alanlardan toplayıp diğer firmalara dağıttığı yüzde 5'lik "kırım çıkması" ve yüzde 1'lik "masraf" komisyonunun net ortaya konulduğunu belirten yetkililer, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün her yıl bugünkü rakamla 300 trilyon liralık ihale yaptığının tespit edildiğini kaydettiler.

FEDERASYONDAN HARCIRAH
Pırlanta İnşaat şirketinin sahibi Mustafa Eriş'in 11 Ocak 1999'da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Tevfik Sarpkaya'nın önerisiyle Bisiklet ve Triatlon Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine atandığı öğrenildi. Tevfik Sarpkaya, Mustafa Eriş'in yönetim kurulu üyeliğine atanmasına gerekçe olarak "organizasyonlar ve sponsor desteği sağlamada katkıları" olacağını gösterdi.

Eriş, federasyonun 2000 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Bisiklet Birliği'nin 8-15 Ekim 2000 tarihleri arasında Fransa'nın Loreint kentinde yapılan toplantısına Federasyon Başkanı Ömer Şahin ile birlikte delege olarak katıldı. Bu görev nedeniyle Eriş'e seyahat ve ikamet yevmiyesi olarak toplam bin 816 Fransız Frangı ödemesi yapıldı.

Eriş'in de içinde bulunduğu yönetim kurulu görevini tamamlamasından sonra yapılan kongrede Bisiklet Federasyonu Başkanlığı'na Ömer Şahin tekrar seçildi. Şahin, listesinde Eriş'e yer vermedi. Şahin'in listesinde bir başka isim dikkati çekti: Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı. Federasyon asbaşkanlığına getirilen Müsteşar Helvacı bu görevi halen yürütüyor.

Ali ERDOĞAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır