kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hemen istifa et


Damla Petrol'ün sahibi Ocak, Bakan Aydın'ın "Vurgun Operasyonu"yla doğrudan ilgisi olmasa bile siyaseten sorumlu olduğunu söyledi ve 'Görevde kalarak yanlış yapıyor' dedi
Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın eski ortağı Damla Petrol'ün sahibi Sinan Ocak, "Vurgun Operasyonu"nun Ülkücü harekete zarar verdiğini belirterek "Bakanlıktan ve partiden istifa et" çağrısında bulundu. Ocak, vurgunların Bakan'la doğrudan ilgisi olmasa bile "siyaseten sorumlu olduğunu" öne sürdü. Ocak, Bakan Aydın'a SABAH aracılığıyla yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi: "Aslında Koray Bey'in yapması gekeken şuydu: Bu iddiaların atıldığı gün demesi lazımdı ki, 'Dünya üzerinde hiçbir siyasi hareketin sosyal sermayesi bu kadar yüksek değildir, bu sosyal sermayesi yüksek olan hareketi üç-beş kişinin iftirasıyla lekelendirmem, gölgelendirmem, adaletin tecellisi, hukukun aksamadan işlemesi için bakanlık ve parti üyeliğinden derhal istifa ediyorum.' Ama yapmadı, nedeni siyasi olsa bile hukuki yolları açması lazımdı, ama Koray Bey bu yolu tercih etmedi. Geçmişine, tarihine, geçmişteki arkadaşlarının mücadelesine gölge düşürmemeliydi. Bu zaman geçmiş de değildir. Bu iddialardan bir şey çıkmaz, hepsinin aklanacağına inanıyorum. Ama görevde kalarak yanlış yapıyorlar."

"KORAY SORUMLUDUR"
Yakın arkadaşı ANAP'lı Eyüp Aşık ile Alaattin Çakıcı arasındaki konuşma kasetlerinin kamuoyuna yansımasından sonra Aşık'ın hemen istifa edip yargıda aklandıktan sonra siyasete dönmesini "örnek yol" olarak gösteren Ocak, Aydın'ın neden istifa etmesi gerektiğini şöyle savundu:

"İddiaların tamamen siyasi amaca yönelik olduğunu söyleyemeyiz. Siyasi amaçlı iddiaların dayanağının olması gerekir. Uygulamalardan Bakan'ın haberi vardır yoktur, onu bilemiyoruz. Ancak bunların hepsi, gelinen nokta itibariyle Bakan'ın yanlış açıklaması. Yani 'Bunları Marksistler yaptı' demesi doğru değildi. Koray Bey o bakanlıkta bir partiyi temsilen bulunuyor ama kendisi Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanıdır. Bakanlıkta sağcısı da, solcusu da, Marksisti de olur. Koray Bey'in yapılan yanlışlardan haberi olmasa bile sonuç itibariyle sorumlu olan koltukta oturan kişi Koray Bey'dir."

"ANAP'LA İLGİSİ YOK"
Aydın'ın MHP'de Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde kendisinin Genel Muhasip olarak çalıştığını, 1995'te Ankara'dan MHP milletvekili adayı olduğunu belirten Ocak, Bahçeli karşısında Tuğrul Türkeş'i desteklediğini ve daha sonra MHP ile yollarının ayrıldığını söyledi. Ocak, "Kamuoyunda estirilmek istenen havaya göre olay ANAP'la bağdaştırılıyor. ANAP'la hiçbir ilgisi yoktur. Mesut Yılmaz'ı da çok iyi tanırım, siyasi şantajlara, komplolara gitmeyecek bir insandır. MHP'yi çok seven birisidir, Koray Bey'i de seven birisidir" dedi.

"YOLLARIMIZ AYRILDI"
Ocak, Aydın'la ortaklığının nasıl başladığını şöyle anlattı: "1982'de Özmak'tan ayrıldı, ben de askere gidiyordum. Askere giderken Koray Bey'i yazıhaneye bıraktım. Dönünce baktım işleri çok iyi idare etmiş. Benim de adama ihtiyacım vardı, onu ortaklığa aldım. 1987'ye kadar Koray Bey'le ortak işler yaptık, Damla Petrol'ün ortağıydı. 1987'de anlaşarak ayrıldık. İnşaat malzemeleri dükkanları ona, Damla Petrol bana kaldı. Daha ayrılmadan kayınbiraderi ve babası ile inşaat malzemeleri üzerine dükkan açtı."

Koray Aydın, Bayındırlık ve İskan Bakanı olduktan sonra sadece bir kez görüştüklerini ve yollarının şimdi ayrı olduğunu belirten Ocak, Damla Petrol'ün İller Bankası'nın yasaklılar listesinde olması konusunda ise şunları söyledi: "Yasaklama değil de, kontratımın (petrol alım sözleşmesi) süresi uzatılmadı. En son 1989'da iş yapmıştım. 1989'dan bu yana İller Bankası'yla iş yapmıyorum" dedi.

Şamil TAYYAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır