kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Dünya elinizde

Dünya Ligi takımı olmamıza çok az kaldı. Bu kader de Türk Milli Basketbol Takımı'nın oyuncularının elinde. Ortaya koyacakları mücadele, Türk basketbolunun bir dünya ligine girmesini sağlayacak. Rakibimiz, bu turnuvada Yugoslavya'nın arkasından en büyük potansiyele sahip olan Hırvatistan. Çünkü tam bir basketbol ülkesi.

Oynanan grup maçları neticesinde son 8'e kalan sadece 2 takım attığından daha fazlasını yiyerek dikkat çekti. Biri Türkiye, diğeri Hırvatistan. Benzer bir performansla turnuvayı götürüyoruz. Ortalama istatistiklerin de çok benzer olduğunu söylemeliyiz. Yani yetenek çok, teknik beceri çok ancak takım oyunu zayıf, takım savunması zayıf. Kişilerin gayreti, 2 takımın çeyrek finalde eşleşmesini sağlamış.

Psikolojik olarak rakibi tanımamız ve oynadığımız maçlardaki üstünlüğümüz bizi bir gaflet uykusuna düşürmemeli. Karşımızda istedikleri anda her an her şeyi yapabilecek bir takım var. Sert savunmalıyız. Ribaundları toplamalıyız, hızlı hücum organize etmeleyiz, set hücumunda tüm opsiyonları kullanmalıyız ve Kerem'e sonuna kadar güvenmeliyiz. Çünkü en az 8 sene bu takımın oyun kuruculuğunu yapacak olan ondan başkası değil.

Seyirciye iş düşüyor
Harun, Haluk, Asım, Ömer, Kaya, bu maçta çok önemli şeyler üreteceklerinden emin olsunlar. Çünkü şarkının adı 12 Dev Adam. Bire bir eşleşmelerde çok yakın tanıdığımız rakibimiz karşısında hem milli takımlar seviyesinde hem de kulüpler seviyesinde defalarca oynamanın vermiş olduğu bir alışkanlıkla zorlanmayacağımızı çok iyi biliyoruz. Ancak takım savunması ve sert savunma her şeyin temelini oluşturacaktır. Uzunlarımızın hiçbir şartta zorlanmayacağını düşünüyoruz. Kısalarda doğru seçilmiş şutlarla dengemizi bozmadan boş oyuncuyu bulmalıyız.

Bu maçta seyirci desteğine ihtiyacımız var. Seyirci, rakip takım ve hakemler üzerinde baskı kurmalıdır. Bir masalı gerçeğe dönüştürmek için desteğini sürdürmelidir. Zaferden sonra şarkımızı da söyleyeceğiz, dansımızı da yapacağız.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır