kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Top bizde artık

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel geçen haftaki söyleşimizde, "Çeyrek finalde bize Hırvatlar gelirse çok iyi olur" demişti. İtalya'yı istemiyordu. "Her şey yolunda giderse, finale kadar geliriz" diyordu. Şu ana kadar istediği gibi oldu. İnşallah bundan sonra da olur.

Futbolda hesapta olmayan puanlar kaybettik. Yine de, iyi oynamadığımız ama güzel netice aldığımız Slovakya maçından sonra direksiyon elimize geçti. Bugünkü maçta İsveç'in ne yapacağı değil, bizim neleri yapamayacağımız önemli. Fazla geriye kaçmadan oynamalıyız. Geriye kaçarsak, en ileri ile en geri adamımız arasındaki mesafe çok fazla olursa İsveç'e bu geniş alanda top kullanma, pas yapma imkanı veririz. Bu da sinirimizi bozar. Önce futbolcularımız sinirlenir, sonra seyirci. Ve sertliğe başlarız. Sert oyun, rakibin ekmeğine yağ sürer.

Oyunu daraltır, yüzlerini kalemize dönmeleri için imkan vermezsek, biz avantajlı oluruz. Rakip ceza alanına ne kadar çok girersek, önce Hakan, ondan sekecek toplarla Hasan, Emre ve Yıldıray pozisyon yaratırlar. İsveç orta sahası çok uzun değil. Hasan-Emre-Yıldıray kısa olmalarına karşın iş yapabilir. Maçın gidişine göre Okan'ı da kullanabilirsin. İsveç karşısında mutlaka gol buluruz.

Aman Fatih; dalıp gitme
Bizim için en büyük tehlike sağda. Fatih burada dalıyor. En arkadaki Ümit Özat'ın da arkasına geçiyor zaman zaman. Ümit, oyunu hep ileriye itmeli. Ama ittikten sonra, özellikle Alpay ile aynı hizada kalmamalı. Slovakya'da gördük; Ümit'in arkasına düşen topları Alpay süpürmeye kalkıyor. İyi ki, Alpay İngiltere'de oynuyor. Türkiye'deki Alpay ile Ümit yanyana oynayamazlardı.

Şenol Güneş, artık takıma hakim olmalı. Slovakya maçından sonra tuhaf beyanatlar verdi. "Bizde herkes kahraman" dedi. Öyle manidar konuştu ki, basını da içine soktu. Gerek yok. Sen işini yapmaya bak. Cevap vermeye kalkarsan, işini yanlış yaparsın.

Şu cümlesi daha tuhaf: "Bir puan bizden, iki puan seyirciden." O zaman kura çekelim. Tribünlerden 11 kişi çıkaralım, onlar oynasın. 3 puanı da takım alacak, seyirci değil. Hakemle oynamamalı, gereksiz kart görmemeliyiz. İşte Ogün. Hem de takım kaptanımız. Hem defansta, hem hücumda özellikle hava toplarında çok lazım; ama İsveç maçında yok. Dua edelim; Rüştü hata yapmasın ve sakatlanmasın.

İsveç'in büyük bir dezavantajı var. "Berabere kalsam bile işi bitireceğim" diyecek. Bu zihniyetteki takım futbolda hep kaybeder. Her şey bizden yana. Yeter ki, iyi kullanalım.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır