kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

34 yaşında ama hayatı kitap oldu


Reklamcı ve yazar Muhsin Kızılkaya, 15 yıllık arkadaşı ünlü şovmen Yılmaz Erdoğan'ın hayatını kaleme aldı
Bündan 16 yıl önce, 1985'te, elektrik mühendisi olmak üzere İstanbul'a gelen... Uzun süre yoksullukla mücadele eden... Tiyatroyu seçen... Oyunculuğu, şiirleri ve son olarak yönetmenliğiyle en sevilen sanatçılar arasına giren Yılmaz Erdoğan'ın hayatı kitap oldu.

'Yılmaz' (Sel Yayınları) adlı kitabın yazarı, reklamcı ve yazar Muhsin Kızılkaya, Erdoğan'ın 15 yıllık dostu. Sadece 7 yıl aynı evi değil, birçok acıyı ve sevinci de paylaşmışlar. Kitapta, Erdoğan'ın yaşadığı aşkları ve ayrılıkları da yakından izliyoruz.

'NE MUTLU BANA'
Herkesin bildiği bu ilişkilerinin kitapta yer almasından rahatsız olmadığını söyleyen Yılmaz Erdoğan, "Heykelimiz yok ama bir kitabımız oldu. Yaşarken böyle bir şeyi görmek beni gururlandırdı. Bir yazar olarak benimle ilgili bir kitabı yazdıracak kadar yaşamda bir şeyler biriktirmişsem ne mutlu bana" diyor.

Kızılkaya kitapta Erdoğan'ın ilk eşiyle tanışmasını anlatıyor...

Erdoğan bir oyunda Sanem'i görür. Onu çok beğenir. Sanem hanımı o sırada senaryosunu yazıp, çaycıyı oynadığı, 'Umut Taksi' dizisine aldırır. Çaycı ile Sanem'e aşk rolü yazar. Yazdığı rolü gerçeğe dönüştürerek evlenirler.

BİR AŞKIN BAŞLANGICI
Ardından sıra gazeteci Elif Dağdeviren ile tanışması gelir...

Sanem'den ayrıldığında medyada çıkan, "Parayı buldu, eşini boşandı" türünden yorumlara çok çok üzülür Erdoğan. Bu sırada kendini savunan bir yazı kaleme alır. Bunu bir tanıdık aracılığıyla gazeteci Elif Dağdeviren'e gönderir. Yazı aynen yayınlanır. Buna çok sevinen Erdoğan, Elif ile tanışmak ister. Buluşurlar. Ortak birçok noktaları (Nazım Hikmet ve Ahmet Arif gibi) olduğunu farkettiklerinde, arkadaşlık aşka dönüşür.

Bülent İPEK

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır