kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Köprüde intihar rekoru


Reha Muhtar'a kızan, sevgilisine aşkını ispata çalışan, içip içip işsizliğe isyan eden önceki gece soluğu köprüde aldı. İntiharcılar zor ikna edildi
Boğaziçi Köprüsü önceki gece rekor intihar girişimine sahne oldu. Çeşitli nedenlerle köprüye çıkan dört genç, polislerin çabalarıyla köprüden indirildi. İlk olay akşam saatlerinde meydana geldi. Sevdiği kızın kendisini terk etmesi üzerine köprüye çıkan Murat Mahir Başkan adlı genç, polis ve gazetecileri uzun süre uğraştırdı.

Deli raporu olduğunu söyleyen Başkan, "Ben şu an içkili değilim ve uyuşturucu da almadım. Ben Cemile Bozkurt'a onun için ölebileceğimi söyledim ama o inanmadı. Görsün onun için neler yapıyorum" dedi. Polislere sevgilisinin telefonunu veren ve onun yanına getirilmesini isteyen Başkan, "Ben delikanlı gibi buraya geldim. O da gelsin. Ben onurluyum, onlar da onurluysa buraya gelsin" dedi. Başkan, polisin ve gazetecilerin uzun uğraşları sonucu köprüden indirildi. Bu 'intihar şov'un ardından Ümit Doğan adlı animatör genç bindiği taksiyi köprüde durdurup korkuluklara koştu. Onun derdi de Reha Muhtar'dı.

'ÖZÜR DİLESİN'
Muhtar'ın kendisi hakkında yalan haber yaptığını öne süren genç "Gururum kırıldı, Reha Muhtar buraya gelip 65 milyon insanın gözü önünde benden özür dilemezse kendimi aşağı atarım" tehdidinde bulundu. Ümit Doğan da güçlükle ikna edildi. Tam herşey normale dönerken bu kez aşırı alkollü oldukları gözlenen Adem Coşkun ve İzzet Akşener adlı iki genç yaya olarak köprüye geldi. İşsiz olduklarını söyleyen gençler, iş bulma vaadiyle ikna edilip evlerine gönderildi.

KÖPRÜDE İNTİHAR ÖNLENEBİLİR Mİ?

KARAYOLLARI: "İlave korkuluk mümkün değil"
Karayolları yetkilileri, köprülerde son günlerde artan intihar olaylarının önlenebilmesi nin "teknik açıdan" mümkün olmadığını bildirdi. Köprü korkulukların yükseltilmesi gibi bir örneğin dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığına dikkati çeken yetkililer, şöyle konuştular:

"İlave korkuluk yapılması veya tel çit çekilmesi, hem mühendislik, hem de estetik açısından olmaz. Bunlar köprüye ilave yük getirir, rüzgar salınımlarında getireceği yükü artırır, köprünün dengesini bozar. Ayrıca köprülere ilave yapılması uluslararası standartlara da uymaz."

MİMARLAR: "Ek korkuluk veya tel çit çekilebilir"
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sekreteri Bülent Tuna ise, insan hayatının her şeyin üstünde olduğunu vurgulayarak, köprülere "ek korkuluk ve tel çit çekilebileceğini" söyledi. Boğaz köprüleri üzerine "rüzgarı geçiren, manzarayı engellemeyen, ama güvenliği sağlayan engeller konulabileceğini" belirten Tuna, "İlave gecekondu korkuluklar köprüyü çirkinleştirir, ancak Karayolları Genel Müdürlüğü bu konuda endüstri tasarımcıları ve mimarlarla işbirliği yapabilir. Karayolları, bu konuda bir fikir yarışması bile açabilir" dedi.

PSİKOLOG NE DİYOR? : 'Önlemler faydasız'
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'den Doç. Dr. Mustafa Güveli, "Bu tür önlemler, intihar fikrini kafasına koyan birini caydırmaya yetmez" dedi. Köprüdeki intiharların çoğunun şov amaçlı olduğunu belirten Doç.Dr. Güveli: "Adam Mahsun'a kızıyor köprüye çıkıyor. Girişim halinde kalmamış, tamamlanmış intiharlarda kişi zaten ölmüştür."

Celal YILDIZ - Ayla ÖZCAN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır