kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Eyüp canavarı kıskıvrak


İşadamı Üzeyir Garih'i katleden Yener Yermez cinayetten tam 10 gün sonra, Kayseri girişindeki bir otobüste yapılan kimlik araması sırasında yakalandı
Kansız katilin itirafı tüyler ürpertti: Para isteyince 'Çalışsana' dedi. Gidip bıçak aldım. 'Beni bıçakla korkutamazsın' deyince de bıçağı sırtına sapladım

Üzeyir Garih cinayetinin katil zanlısı firari er Yener Yermez, 10 günlük kovalamacanın ardından dün Kayseri'de yakalandı. Otobüsle memleketine gitmek isterken, Kayseri girişinde polisin yol kontrolünde yakalanan Yermez, suçunu itiraf ederek, "Cinayeti ben işledim" dedi. Yermez geceyarısı İstanbul'a getirildi.

İşadamı Garih'in Eyüp Mezarlığı'nda öldürülmesinden sonra bir numaralı zanlı haline gelen Yener Yermez Tüm Türkiye'de aranmaya başlandı. 10 gün süren takip sonunda polis Yermez'i dün Kayseri yakınlarında kıskıvrak elegeçirdi. Yermez'in yakalanışı şöyle gerçekleşti: Yermez önce Eskişehir'e gitti. Buradan Ankara'ya geçen Yermez, dün sabah 06.00'da Ankara'da, İstanbul'dan Kayseri'ye gitmekte olan Kent Turizm'e ait 34 AT 828 plakalı otobüse bindi.

POLİS MEMURU TANIDI
Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ankara-Kayseri karayolunda otobüsleri durdurarak arama yaparken, Boğazköprü köyü yakınlarında saat 11.10 sıralarında Kent Turizm'e ait otobüsü durdurdu. Polisler kimlik kontrolü yapmaya başladı. Kimlikleri tek tek kontrol eden polislerden Rıfat Kahraman, pencere kenarında oturan katil zanlısı Yermez'e adını sorup kimliğini istedi. Ancak Yermez, "Adım Cengiz Uçar. Kimliğim de yanımda değil" dedi. Bunun üzerine Kahraman, aradığı şahısa benzettiği kişinin Yermez olduğunu anladı. Komiser Kahraman 6 yıl önce de Yermez'i hırsızlık suçundan yakalamıştı. Arama için özel olarak görevlendirilmişti.

BİZ DE SENİ ARIYORDUK
Polislerin yaptığı üst aramasında Yener Yermez'in üzerinden askeri kimliği çıktı. Polisler kimlikte "Yener Yermez" yazdığını görünce, "Biz günlerdir seni arıyoruz" diyerek hemen Kayseri Emniyeti'ne haber verdiler. Yolcular arasında büyük heyecan yaşanırken, yakalanan Yener Yermez, otobüste kendisini yakalayan ekibe, büyük bir soğukkanlılıkla cinayeti işlediğini itiraf ederek, "Evet.. Garih'i ben öldürdüm. Cinayeti ben işledim" dedi. Yermez polisler tarafından alınarak, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İSTANBUL'A GETİRİLDİ
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ilk sorgusu yapılan Yermez, cinayeti işlediğini kabul ederken, "Cinayeti neden işledin?" sorusuna, "Önce cüzdanını istedim. Vermedi. Sonra biraz para vermesini istedim. Yine vermedi. Aramızda tartışma çıkınca öldürdüm" diye yanıt verdi.

Yermez ayrıca olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan hayat kadınları ile daha önceden ilişkisinin olduğunu, ancak Üzeyir Garih ile tartıştığı sırada yanında herhangi bir hayat kadını olmadığını söyledi. Yener Yermez, Emniyet'te kendi el yazısıyla yazdığı 3 sayfalık itiraf mektubunda korkunç cinayeti adeta saniye saniye anlattı.

Yermez dün gece karayoluyla İstanbul'a getirildi ve hemen sorguya alındı. Yermez'in getirilmesi nedeniyle Asayiş Şube Müdürlüğü'nde hareketli saatler yaşandı. İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, saat 17.00'deAsayiş Şubesi'ne gelerek bir saat burada kaldı. Kısa bir süre sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler de bahçede ve şube merdivenlerinde kordon oluşturdular. Bu arada, Yermez'i Eyüp'te gören otopark görevlisi Ayhan Yıldız da saat 18.30 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

KATİLİN İTİRAFI
Olay günü katil zanlısı Yener Yermez, Üzeyir Garih ile Eyüp Mezarlığı'nda karşılaştı. Katil zanlısı, Garih'ten para istedi. Bunun üzerine Garih, "Utanmıyor musun. Kocaman adamsın, git çalış. Aslan gibi delikanlısın çalış para kazan" diye yanıt verdi. Bunun üzerine sinirlenen zanlı, hemen oradan ayrılarak mezarlık çıkışındaki bir bankanın yakınından bıçak satın alarak tekrar mezarlığa geldi. Garih hâlâ mezarlıktaydı. Bıçağı göstererek Garih'ten ikinci kez para istedi.

Ancak Garih, "Beni bıçakla korkutamazsın" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Yener Yermez, kendisine sırtını dönüp dua etmeye başlayan Üzeyir Garih'i sırtının sağ tarafından bıçakladı. Bıçak darbesi alan Garih, katil zanlısına dönünce tekrar bıçak darbesi aldı. Garih ikinci bıçak darbesinden sonra cüzdanındaki paraları yere atarak, "Al bunları" dedi.

Cep telefonunu da isteyen katil zanlısı cep telefonu ve 200 milyon lira parayı paraları alarak olay yerinden uzaklaşırken, Garih "imdat" diye bağırıyordu. Bunun üzerine katil zanlısı geri dönerek ayakta duran Garih'e birkaç bıçak darbesi daha vurdu. Garih yere düşerken, Yermez bıçağı mezarlığa atarak kaçtı.

TUVALET CAMINDAN KAÇTIM
Otobüste yakalanan Yener Yermez'in üzerinden askeri kimliği ve 30 milyon lira para çıktı. Üstünde tabanca, bıçak gibi bir suç aleti bulunamayan Yermez'in top sakal bıraktığı görüldü. Yermez itiraf mektubununda, "Kaç bıçak darbesi vurduğumu hatırlamıyorum. Olayın ardından çarşı izni bitiminde Hasdal Kışlası'na döndüm. Ardından televizyonlar haberi vermeye başladı. Bir gün sonra, üstlerim beni çağırınca durumu fark edip tuvalet penceresinden kaçtım" dedi.

Aydın DELİKTAŞ

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır