kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Daha hızlı, daha kolay, daha küçük


Bilişim 01 etkinlikleri ziyaretçileriyle buluşması nihayet gerçekleşti. Yazılım, bilgi ve iletişim teknolojisinin en son ürünleri Bilişim 01 fuarında sahne aldı.
Hem yerel hem de küresel krize rağmen firmaların ve ziyaretçilerin daha ilk günden büyük ilgisini çeken fuar oldukça umut veren bir etkinlik olmaya aday.

* İletişim teknolojileri tam gaz

Cep telefonu şirketleri ve oparatör firmalar fuarın en renkli salonunu oluşturuyor. 7. salonda ziyaretçilerle buluşan yeni cep telefonları daha küçük ve daha marifetli ürünlerle rekabete devam ediyor. Nokia'nın 8310 modeli GPRS uyumlu ve entegre FM radyolu özellikleriyle dikkat çekti. Yine Ericsson'un T65 modeli dünya ile aynı anda Bilişim fuarında tınıtıldı. Panasonic ve Siemens'in yeni nesil cep telefonları geniş ekran ve entegre araçlarla çok fonksiyonlu iletişim araçları büyük ilgi gördü.

* Windows ve Office XP artık Türkçe

Microsoft'un Windows XP ve Office XP'nin Türkçe sürümleri ilk defa Bilişim 01'de bilgisayar kullanıcılarının ilgisine sunuldu. Bilgi teknolojilerinin değişik çözümleri ve yeni uygulamalar ziyaretçilere tanıtıldı.

* Pentium 4 sahneye çıktı

Intel'in Pentium 4 işlemci ailesi nihayet sahneye çıkıyor. Empa firmasının standında tanıtılan yeni işlemci ailesinin ilk sunumu gerçekleştirildi. İlk örnekleri gösterilen işlemci bilgisayarların performansını etkiliyecek.

* İris, gözünüzden tanıyor

Güvenliğin öneminin her geçen gün artması şirketleri yeni sistemler geliştirmeye zorluyor. İris tanıma makinası da, kişinin merceğe 10 saniye bakması halinde iris özelliklerini hafızaya alıyor. İkizlerde dahi farklı olan iris yapılarını kaydeden ürün, çalışanların denetlenmesinde de kullanılıyor. Sistem, Bilişim'01 basın masasında gazetecilerin irislerini hafızasına alarak kişileri kayıt ederek listeledi. Basın merkezine girmek isteyenler, iris tanıma makinasının merceğine bakarak içeri girebildi.

* Bu kart parmak izinden tanıyacak

Ekim'de PMB tarafından piyasaya sürülecek Akıllı Kart'ların piyasadaki kartlardan en büyük farkı geniş hafızası sayesinde güvenliği sağlaması. Kullanıcılarını parmak izine göre tanıyan Akıllı Kartlar, kimlik kartlarından ehliyete, sağlıktan iletişime, belediyelerden adli kurulara kadar hemen her alanda güvenliği sağlayacak.

Timur SIRT- Maria İNANDI

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır