kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Geleceğe yolculuk bileti İstanbul'dan


Bilişim'01, dün 10'uncu kez kapılarını açtı. Fuar, bin firma ve 200 bine yakın ziyaretçisi ile Avrasya'nın en büyük fuarı olacak
Türkiye ve Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı Bilişim'01 A Cebit Event, dün başladı. Ekonomik durgunluğa rağmen bine yakın firma fuarda, en son yeniliklerini 200 bine ulaşması beklenen ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuar nedeniyle 15 ülkeden yüzü aşkın yabancı firma, 2 bini aşkın uluslararası ziyaretçi, delegasyon ve basın mensubu İstanbul'a geldi. 500'den fazla yeni ürünün tanıtılacağı fuar boyunca, bilgi teknolojileri, iletişim teknolojileri, mobil iletişim, GSM, uydu ile haberleşme, yayın, ağ teknolojileri, ofis otomasyonu, yazılım, internet, veri toplama teknolojileri, donanım, son kullanıcı teknolojilerine ilişkin ürünler sergileniyor.

İKİ KITANIN DEVİ
Bilişim'01 A Cebit Event'ı bu yıl ikinci kez düzenleyen HİF şirketi Yönetim Kurul Başkanı ve Deutsche Messe AG-Cebit Başkanı Jörg Schomburg, Türkiye'nin güçlü ekonomiye geçiş programın izlediklerini ve bu programı desteklediklerini bildirdi. Schomburg, Bilişim Fuarı'nın daha da büyümesi ve gelişmesi için yeni destekler sağladıklarını anlattı. Jörg Schomburg, İstanbul'daki bilişim fuarının büyüyerek daha uluslararası bir kimliğe büründüğüne işaret etti. Schomburg, hedeflerinin Bilişim'01 A CeBIT Event'ı ve İstanbul'u Avrasya'nın teknoloji merkezi haline getirmek olduğunu vurguladı.

ARİA'DAN YENİ HEDEF
Aria'nın, yeni hizmetleri ve teknolojileri Bilişim 01 Fuarı'nda tanıtıldı. Tanıtımda konuşan Aria Genel Müdürü Giuseppe Farina, toplam nüfusun yüzde 40'ını kapsama alanına aldıklarını bildirdi. Aria'nın 5 ay gibi kısa bir sürede 55 merkezi kapsama alanına aldığını kaydeden Farina, "Uluslararası dolaşım konusu sonuçlandırdıldığında, Aria'nın hizmetlerini tüm Türkiye'ye sunabilme olanağına kavuşacağız" dedi.

Dijital imzaya DEV ADIM
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Türkiye'nin önde gelen 5 bankasının desteğiyle hazırlanan "Finansal Kurumlar için Güven Altyapısı Projesi" Bilişim Fuarı'nda start aldı. Kamuoyunda "e-imza" olarak bilinen ve Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Koçbank ile Yapı Kredi Bankası'nın da dahil olduğu proje, finansal ve ticari tüm hizmetlerin internet üzerinde güvenli bir biçimde gelişmesi için hukuki ve teknik altyapının oluşturulmasını amaçlıyor. Projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, projenin 9 ay gibi sürede hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. Eczacıbaşı, Türkiye'de faaliyet gösteren özel şirketler kadar kamu şirketlerinin de internet üzerinden ticari faaliyetlerini güvenli bir biçimde gerçekleştirmesini sağlayacak olan sistemin tamamlanmasıyla B2B ve B2C için gerekli olan altyapıyı da oluşturacaklarını kaydetti. Eczacıbaşı, bu operasyona diğer finansal kuruluşların da zaman içinde katmayı hedeflediklerini söyledi.

Ferat GÜLVER-Zühal ERGÜZEL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır