kapat
05.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dövizin havası bozuldu


Merkez Bankası faiz indirdi ama döviz fırladı. Dolar 1 milyon 445 bine kadar çıkıp geriledi
Önce büyüme, ardından çekirdek enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkması, moralleri bozarken, Merkez Bankası'nın Eylül'de 380 milyon dolar satacağı haberi piyasalardaki olumlu havayı dağıttı. Dolar dün 40 bin liranın üzerinde değer kazanarak 1 milyon 426 bin liraya ulaştı. Gün içinde 1 milyon 445 bin liraya kadar yükselen dolar, havuz bankalarının öğleden sonra satış yapmasıyla miktar geriledi. Yukarı hareketi Bayındırlık Bakanlığı ile ilgili iddiaların koalisyonu nasıl etkileyeceği yönündeki belirsizlik de destekledi.

Merkez Bankası enflasyon sonrası beklenen faiz indirimin yaptı. Gecelik faiz yüzde 60'tan 59'a inerken, 1 haftalık oran yüzde 65'ten 62'ye, 2 haftalık yüzde 66'dan 58'e, 1 aylık da yüzde 57'e düştü. Merkez Bankası Eylül ayı içinde 380 milyon dolar satacağını da duyurunca, 1 milyon 380 binin altına inemeyen dolar yeniden harketlendi.

FAİZ 3 PUAN ARTTI
Piyasanın en aktif kağıdı 6 Mart vadeli bonoların faizi yüzde 85.51'den kapandı. Bu arada tüm bu gelişmeler iki halka arzdan sonra yeniden ihale ile piyasaya dönen Hazine'ye de yansıdı. Hazine'nin 112 günlük bono ihalesinde bileşik faiz yüzde 86.96 olurken, net 265 trilyon liralık satış yapıldı.

Dolardaki yukarı hareketin bir, iki gün daha süreceğini ondan sonra yeniden bir geri geliş olacağını tahmin eden bankacılar, özellikle büyümeyi sağlayıcı tedbirlerin açıklanması ile yeniden olumlu bir hava eseceği görüşündeler.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır