kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Almanya'da irtica sesleri


Alman Haber dergisi FOCUS, 27 bin üyesi bulunan Milli Görüş Teşkilatı'nın Almanya'da partileşme aşamasına geldiğini yazdı
Alman haber ve magazin dergisi Focus, aşırı İslamcılar'ın kendi partilerini kurmaya hazırlandıklarını iddia etti. Focus, Bavyera Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü'nün bu hafta yayınlayacağı raporuna dayandırdığı haberinde Milli Görüş'ün parti kurma hazırlıklarının tamamlanma aşamasında olduğunu öne sürdü. Dergi, Anayasayı Koruma Dairesi'nin 2000 yılı raporunda, Milli Görüş Teşkilatı'nın üyelerine seçim hakkı kazanabilmeleri için Alman vatandaşlığına özendirdiğini yazdı. Focus, Almanya'daki aşırı İslamcı grupların uzun süredir yasallaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Bavyera Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü raporuna dayanarak yaptığı haberinde Focus, 1999 yılında Milli Görüş yetkililerinin batılıları kendi silahlarıyla vurmaktan sözettiğini hatırlattı ve Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Günther Beckstein'ın (CSU- Hristiyan Demokrat Parti'den) kökten dincilerin uzun vadede Almanya için tehlike olduğunu söylediğini yazdı. Alman vatandaşı olmak için yapılan başvuruların titizlikle incelenmesini isteyen Beckstein'ın, Bavyera Eyaleti Anayasayı Koruma Örgütü'nün 2000 yılı raporunu Perşembe günü açıklaması bekleniyor. Merkezi Köln yakınlarında olan Milli Görüş Teşkilatı'nın yaklaşık 27 bin üyesi, 10 bin kadar da sempatizanı olduğu tahmin ediliyor.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır