kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kadınlar ve otomobilleri!


Kadınlar ve otomobilleriyle ilgili bir araştırma, kadınların direksiyonda rahatlıkla 2 iş yapabildiklerini ortaya koydu!
Kadınların otomobili sıradan bir araç olarak gördüğü ve arabayı ihtiyaçtan kullandığı düşüncesi artık tarihe karışıyor. Yapılan araştırmalar arabaların kadınların en iyi dostu olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

Dünyanın önde gelen şirketlerinden Unilever'in kadınların arabalarıyla olan ilişkilerini incelediği bir araştırma kadın sürücülerle ilgili ilginç istatistikleri ortaya koydu.

DİREKSİYONDA SON RÖTUŞ
Araştırmaya göre kadınların yüzde 92'si arabada birşeyler atıştırırken, kırmızı ışıkta iken makyajını tazeleyen kadın sürücülerin oranı yüzde 72 olarak çıktı. Ayrıca ankete katılan kadınların yüzde 65'i de bir yandan araç kullanırken diğer yandan da saçlarına son rötuşlar yaptığını itiraf etti. Araştırmayı değerlendiren psikolog Joyce Brothers, bu sonuçların kadınların arabaları bir sığınak olarak gördüğünü ve yolculuk sırasında araba kullanmaktan başka işler de yapabildiklerini kanıtladığını vurguladı.

Brothers, ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'nın, her kadının günde 70 dakikadan yılda 17 gününü arabada geçirdiğine dair istatistiğin gerçek rakamın çok altında olduğunu da vurguladı. Unilever'in araştırmasında dikkat çeken diğer bir nokta da ABD yollarında boy gösteren kadın sürücülerin sayısının erkeklerle eşit olması. Ayrıca kadınların yeni ve kullanılmış araba alımına yılda 343 milyar dolar harcadığı belirtilirken bu da toplam rakamın yarısını oluşturuyor.

Merkezi Ohio'da olan Araç Servisleri Merkezi de kadın sürücülerin yüzde 83'ünün arabanın her türlü tamiriyle ilgilendiğini belirtiyor.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır