kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Polis Hicran'ın çiğnenen onuru


Nataşalar'dan para aldığı iddiasıyla meslekten atılan bayan polisin suçsuz olduğu ortaya çıktı
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken ikisi Nataşa üç kişiden rüşvet aldığı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Hicran Şanlı adlı bayan polis, üç yıl süren hukuk mücadelesini kazandı. Suçsuz olduğu ortaya çıkan Şanlı, mahkeme kararıyla çok sevdiği mesleğine geri döndü.

Trabzon Gülbaharhatun Karakolu'nda görev yapan Hicran Şanlı, 1997 yılında Çömlekçi semtinde İnga Sankhratze, Tamari Tsimakuridze ve Mehmet Temel adlı kişilerden para almakla suçlandı.

BERAAT ETTİ, ALMADILAR!
Hakkında soruşturma başlatılan genç polis, "Rüşvet almak ve menfaat sağlamak" suçlarından açığa alındı. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde de hakkında dava açılan Şanlı, bir yıl sonra sonuçlanan davada beraat etti. Ancak mahkemede aklanan Hicran Şanlı, yapılan idari soruşturmada suçlu görülerek meslekten ihraç edildi. Bunun üzerine güzel polis, görevine geri dönebilmek için hukuk mücadelesi başlattı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran genç polis, üç yıllık hukuk mücadelesi sonunda davayı kazandı.

'ONURUMU KURTARDIM'
4 Nisan 2001 tarihinde sonuçlanan davanın ardından özlük haklarını da yeniden kavuşan Hicran Şanlı, Karaman Emniyet Müdürlüğü emrine verildi. Görevine dönmenin ve onurunu kurtarmanın sevincini yaşadığını belirten Hicran Şanlı, şunları söyledi: "Nataşalar kendilerini kurtarmak için bana iftira attı. Bu iftira yüzünden üç yıldır çekmediğim çile kalmadı. Yılmadım ve suçsuz olduğumu ispat etmek için sonuna kadar savaştım. Nihayet adalet benim haklı ve suçsuz olduğuma karar verdi. Çok mutluyum. Bir polis memuru için yapılabilecek en kolay ve en aşağılayıcı suçlama rüşvettir. Bu beni çok üzdü ve yıprattı. Ama şimdi yeniden çok sevdiğim mesleğime döndüğüm için sevinçliyim."

Ersin RAMOĞLU

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır