kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Finalde dünyayı zıplatacaklar


'12 Dev Adam' şarkısı öyle tuttu ki, Türkiye-İspanya maçında rakip takımın bir oyuncusu parçayı ıslıkla çalıyordu. Parçayı yaratan Athena, finalde verecekleri konseri iple çekiyor
Onlar 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın simgesi haline gelen "12 Dev Adam" parçasının yaratıcıları. İşlerini güçlerini bırakmışlar, potalarda fırtına gibi esen 12 dev adamın her maçına gelip adeta marş haline gelen parçaları ile tribünleri coşturuyorlar. 12 dev adamın yanıbaşında tüm Türkiye ile birlikte şampiyonanın heyecanını yaşıyorlar.

Hakan ve Gökhan Özoğuz kardeşler ile Ozan Karaçulha ve Turgay Gülaydın'dan oluşan Athena, son 5 yıldır Türkiye'nin en popüler gruplarından birisiydi. Ama tüm Türkiye'nin hit parçası haline gelen hatta adeta marşlaşan "12 Devam Adam" ile, Athena artık sadece gençlerin değil, 7'den 70'e herkesin tanıdığı bir grup kimliği kazandı.

Herkesin diline dolanan "Uh Ah Dev Adam, 12 Dev Adam" parçasının sözlerini Gökhan, müziğini de Hakan yapmış, düzenleme ise tüm grubun eseri.

İKİ GÜNDE BİTİRDİK
Fanatİk Fenerbahçeli olan Athena üyelerinin basketbola olan ilgileri lise yıllarına dayanıyor. "Hepimiz lise yıllarında okul takımlarında basketbol oynadık" diyen Athena üyeleri, Türkiye Milli Takımı'nı Ankara'da oynanan grup maçları süresince sadece "12 Dev Adam" parçası ile değil, saha kenarında yaptıkları çılgın tezahüratlarla da desteklediler. Fazla uzun olmayan boylarından dolayı kendilerine "12 Dev Adam'ın yanında gezen 4 cep adam" diyen Athena grubunun üyeleri ile Türkiye-İspanya maçının ardından şampiyonada yaşadıkları heyecanlı dakikaları konuştuk. Milli Takım'la birlikte artık İstanbul'daki maçlara gidecek olan grup üyeleri finalde dünyaya sesini duyuracak:

* Parça nasıl doğdu?

Gökhan: İstanbul'da Cemal Noyan ve Murat Murathanoğlu ile birlikte bir toplantı yaptık. "12 Dev Adam" sloganı Garanti'den geldi. "12 Dev Adam" üzerine nasıl bir şey yapabiliriz diye düşündük. Elimizde sadece "12 Dev Adam" sloganı vardı. İki günde şarkıyı tamamladık. Hemen stüdyoya girdik. Şarkıyı yaptık, hemen ardından reklam çekildi.

İLGİ İKİYE KATLANDI
* Parçaya ilgi nasıldı?

Gökhan: Reklamın yayınlanmaya başlaması ile birlikte insanların bize olan ilgisi ve sevgisi bir anda iki katına çıktı. Maçlar sırasında da basketbol izleyicisinin ilgisi inanılmazdı. Bunun yanında çok güzel bir şeye de şahit olduk. Şampiyona sırasında milli takımımıza yenilen İspanyol milli takımından bir oyuncu 12 dev adam şarkısını ıslıkla söylüyordu. İki yabancı gazeteci bizimle konuşmak istedi. Yabancı oyunculara ve rakiplere şarkıyı ezberlettik. "Nasıl böyle bir şey yapıyorlar? İlk defa böyle bir şey oluyor. Kimin şarkısı bu?" diye sormuşlar.

FUTBOLA DA UYARLANDI
* Şarkının başka alternatifi var mıydı?

Gökhan: İlk andan itibaren "Uh Ah Dev Adam, 12 Dev Adam" kafamızdaki tek şarkı oldu. Alternatifi yoktu. "12 Dev Adam"ın 3 versiyonu kendi albümümüze ek olarak single basılacak. Limitli basılacak bu single, Cuma günü piyasaya çıkacak. Maçlarda satılacak büyük bir ihtimalle. Albümle birlikte "12 Dev Adam"a yapılan bu single'ı insanlar şampiyona hatırası olarak almak isteyecekler sanıyorum.

Hakan: Sadece basketbol değil futbol seyircisinin de dilinde bu parça. Stadyumlarda da çalınıyor.

Turgay: "12 Dev Adam" "Holigan" adlı şarkımızda olduğu gibi, hem basketbol hem futbol şarkısı oldu.

Ozan: Biz bu şarkıyı isteyerek ve severek yaptık. İnsanlar da bunu anlıyorlar. Onu anladıkları için boynumuza atkı takıp bizi sahneye itmiyorlar. Biz gönüllü koşuyoruz.

Hidayet bizi görmedi bile
Turgay, Slovenya yenilgisinden kampta karamsar bir havanın hakim olduğunu söylerken, Gökhan "Önceleri onların konsantrasyonlarını bozabiliriz diye çok korktuk. Başkan gelip yaptıklarımızdan dolayı teşekkür ettiği anda, biz zaten her şeyi yapmaya hazırdık" dedi. Burada sözü Turgay devraldı: "Normalde FİBA'nın kuralları var. FİBA takımla beraber kampa katıldığımız için ceza bile verebilirdi. Çünkü böyle bir şey yapılmıyor. Fakat FİBA'dakiler gelip tebrik etmiş. 'İyi fikir' diye kutlamışlar."

İspanya galibiyetiyle birlikte yaşanan coşkuda ise gruptakiler ezilme tehlikesi geçirmiş. Gökhan o anı şu sözlerle anlattı:

"Maçın sonunda Hidayet'i saralım dedik. Bir baktık Hidayet'in beline geliyoruz hepimiz. Zaten Hidayet bizi görmedi. Aşağıya bakınca görebildi. Biz orada onları ilk kutlayan insanlardan biri olmaktan çok mutlu olduk."

Fatma CAN

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır