kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Krizden çıkış başladı


350 milyon dolarlık sendikasyon kredisinin imza töreninde konuşan Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Sığın, "Zor günler geçmişte kaldı. Artık geleceğe bakma zamanı" dedi
Frankfurt'ta dün 350 milyon dolarlık sendikasyon kredisine imza atayan Yapı Kredi Bankası'nın Genel Müdürü Naci Sığın, ekonomideki aşağıya gidişin dip noktaya ulaştığını ve genel görünümün artık daha cesaret verici olduğunu söyledi.

Sığın sendikasyon kredisinin imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaşadığı krizin zorluklarını anlatarak, "Bunların hepsi şimdi geçmişte kaldı. Artık geleceğe bakma zamanı. Genel görünümün daha cesaret verici olduğu söylenebilir" dedi. Hükümetin yeni ekonomik programa bağlılığının Meclis'te gerekli yasaların kısa sürede geçirilmesi ve altılan güçlü adımlarla tazelendiğine işaret eden Sığın sözlerine şöyle devam etti:

"Aşağı gidişin dibi gördüğü yolunda işaretler var. Ekonomi özellikle cari işlemler ve bütçe performanslarından gelen somut sonuçlarla bir toparlanma yoluna girdi".

YABANCILAR TEMKİNLİ
Öte yandan imza törenine sendikasyona katılan 47 bankanın temsilcisi yer aldı. Törende konuşan Deutsche Bank Başkan Yardımcılarından Peter Tils ise Sığın'a göre daha temkinliydi. Tils, "Türkiye'nin ekonomik görünümünde hala zorluklar var" derken, son bir kaç gün içinde piyasaların bir ölçüde istikrara kavuşmasını olumlu olarak değerlendirdi.

Yapı Kredi, bir yıl vadeli bu sendikasyon kredisi ile temmuz ayında vadesi dolan 450 milyon dolarlık krediyi büyük ölçüde yenilemiş oldu. Sendikasyon kredisi, ihracatın sevk öncesi finansmanı yönünde kullandırılacak. Kredinin vadesi bir yıl, faiz oranı ise Libor + yüzde 0.8 olarak belirlendi.

Yapı Kredi'nin 200 milyon dolar için yetki verdiği sendikasyon kredisi gelen talep üzerine 350 milyon dolara çıkarıldı. Naci Sığın, söz konusu sendikasyonun Yapı Kredi'nin uluslararası para ve sermaye piyasalarında sağladığı güvenin önemli bir göstergesi olduğu vurgulandı.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır