kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

Döviz üretelim çağrısı


Zor durumda olan şirketlerin borçlarının taksitlendirileceğini duyuran Başbakan Ecevit, TL'ye itibar kazandırmanın en önemli yollarından biri olarak ihracatı gösterdi
Başbakan Bülent Ecevit, zor durumda olan şirketlerin borçlarının taksitlendirileceğini belirterek, bunun ilk uygulamasına BDDK'nın başlattığını söyledi. Ecevit, "Bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bağcıyı dövmekten çok, üzüm yeme yollarını bulmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Ecevit, TL'ye itibar kazandırma amacıyla bir kampanya başlatan ATO Başkanı Sinan Aygün'ü Başbakanlık'ta Bakanlar Kurulu salonunda kabul etti. Toplantıda Ecevit şu konuların altını çizdi:

ÜRETİM ŞART
* Döviz tüketen yerine üreten bir toplum olmalıyız. Türk Lirası'na işlerlik kazandırmak gereklidir fakat bu yeterli değil. Asıl gerekli olan yatırım ve üretimdir.

* Sanayi kuruluşlarının, yurtiçi ve yurtdışından işletme giderlerini karşılayacak yeni yatırımcılar bekliyoruz. Yurtdışında çalışan vatandaşlardan büyük destek istiyoruz.

* 70 farklı ildeki vali, illerindeki ekonomideki darboğaz nedeniyle kapanan fabrika ve işyerleriyle ilgili ayrıntılı bilgi yolladı. Hepsini değerlendiriyoruz.

* Diğer önemli bir iç kaynak da Hazine taşınmazları. Hazine taşınmazlarından devlete büyük gelir sağlanacağına inanıyorum.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır