kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Göçmenleri sonunda Nauru Adası kabul etti
Pasifik Okyanusu'nda yaşanan mülteci dramı sona eriyor. Avustralya'ya yasadışı yollardan girmek için bindikleri Endonezya bandıralı geminin batması üzerine bir Norveç gemisinde 1 haftadır mahsur kalan 433 kaçak, Avustralya donanmasına ait bir gemiye nakledildi. Çoğunluğunu Afganlar'ın oluşturduğu kaçaklar, ilk etapta Papua Yeni Gine, daha sonra Yeni Zelanda ve Nauru Adası'na gönderilecek. Avustralya, kaçakları kabul etmeyince gemide yaşam mücadelesi veren kaçaklar, 1 haftadır dünya gündemindeydi.

Uçak düştü!.. Pilot 10 saat yüzüp karaya çıktı
İyon Denizi'ne çakılan Cessna tipi küçük uçaktan sağ kurtulan bir pilot, 10 saat yüzdükten sonra Yunanistan'ın kuzeyindeki Preveze sahillerine çıkmayı başardı. Dün sabah 06.00 sularında kendini karaya atan Demosthene Dimitropoulos adlı 46 yaşındaki pilotun vücut ısısının biraz düştüğü, bu yüzden halsiz kaldığı belirlendi. Çakıldığı bölgede Sahil Güvenlik ekiplerince saatlerce bulunamayan "Ve öldü" denilen pilotun hayatta kalması sevinç yarattı.

Saddam'ın kuzeni Araplar'a sığınıyor
Irak diktatörü Saddam Hüseyin'ın kuzeni Alaa Abdülkadir Süleyman el Macit, hükümetle fikir uyuşmazlığını yaşadığını belirterek, bir Arap ülkesine sığınacağını açıkladı. Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan el Macit, "Irak'a geri dönemem. Bir Arap ülkesi bana sığınma hakkı versin" dedi. 2 ay önce Irak'tan Fas'a kaçan el Macit, 10 gündür Ürdün'de. 46 yaşındaki el Macit, Saddam'la mali bir sorun yaşadığını söyledi.

Kadınlar "motor-şov" yapmaya başladı
Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin iktidar yıllarında kısmi özgürlük kazanan İran kadını, şimdi de "şov" işine al attı. Başkent Tahran Parkı'nın içindeki motor-kros parkurunda şov gösterilerine başlayanlardan biri de 16 yaşındaki Elham Madani... 8 metre yüksekliğinde silindir şeklindeki bir platformda 15 dakika "motor-şov" yapan Madani, "Ben bu platforma Ölüm Duvarı diyorum. Motorumla hızla yerçekime karşı geliyorum" diyor. Madani, Hatemi'ye tam destek verdiğini söylemekten de geri kalmıyor.

İsrail basını: Hitler bile bunu hayal edemezdi
Güney Afrika'nın Durban kentinde yapılan Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansı'nda İsrail'i soykırımcı gösteren bir deklarasyonun çıkması, İsrail'de öfke yarattı. İsrail gazetelerinde "İsrail linç edildi" gibi yorumlar çıktı. Yediot Ahranot gazetesi "Hitler bile bu kadarını hayal edemezdi. Yahudiler'e duyulan nefret, Filistinliler'e duyulan aşktan önce geliyor" diye yazdı. İsrail ve ABD temsilcileri konferansı protesto ederek çekildi.

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır