kapat
04.09.2001
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Editör
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Danışmanları Yunanca bilmiyor


YunanlIılar'ın içindeki Amerika'ya karşı duyulan nefret, 30 yıl önce Washington destekli darbe ile başladı.
Ancak bir politikacı halktaki bu Amerikan düşmanlığını azalttı. Bu kişi eski başbakan Andreas Papandreu'nun oğlu, bugünün Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu... New York Times gazetesi, onu "Papandreu, Yunanlılar'ın Amerika'ya bakışını değiştirdi" başlıklı makalede işte bu sözlerle tanıttı. Gazete Amerika'da doğan, Amerikalı bir annesi olan Papandreu'nun danışmanlarını özellikle Amerika'da doğmuş Yunan asıllılar arasından seçtiğine dikkat çekti ve şöyle devam etti: Şu anda çalıştığı danışmanlardan bazıları, yalnızca İngilizce konuşuyor, Yunanca bile bilmiyor...

En büyük siyasi düşmanı ise Dışişleri eski Bakanı Theodoros Pangalos. Papandreu'nun ABDliler'le çalışmasını "koz" olarak kullanan Pangalos, yıllarca "Danışmanlarının çoğu Amerikan aksanıyla İngilizce konuşuyor" diyerek Yunan halkından puan toplamaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Pangalos'un deyimiyle "Amerikanvari politika" yapan Papandreu, halka yakınlığı ile puan kazandı.

UYGUN ORTAM ARIYOR
Papandreu'nun iktidardaki PASOK partisinin gelecekteki genel başkanı ve bir gün ülkenin başbakanı olacağına kesin gözle bakılıyor. Ancak o şimdilik kendisini saklıyor. Ve şu anda bir zamanlama hatası yapmak istemiyor. Mütevaziliğiyle tanınan Papandreu her fırsatta PASOK lideri Kostas Simitis'e destek çıkıyor. Amerikalı diplomatlar arasında "fevkalade bir kişi" olarak tanınan Papandreu, ülkesindeki darbe sırasında 15 yaşındaydı. Başına dayanan silah zoruyla evden uzaklaştırılan Papandreu o günleri gayet iyi hatırlıyor.

Ancak hepsi geride kaldı. Şimdi 49 yaşında. Amerikalılar'ın da deyimiyle başbakanlığa emin adımlarla ilerliyor. Ta Nae gazetesindeki bir haber de Papandreu'nun yakında yükselişe geçeceğini açıkça yazıyor:

BÜTÜNLEŞTİRİR
PASOK içinde iki grup bulunuyor. Eski solcular ve yenilikçiler. Başbakan Simitis, PASOK içindeki tepkilere karşı olarak parti kongresinin erken bir tarihe çekilmesini istedi. Delegelerin oylarıyla yeni parti başkanı belirlenecek. Simitis'i eleştiren eski solcular için bu zor bir dönemeç. Çünkü Simitis'i düşürdükleri vakit, Papandreu ortaya çıkacak ve oyları silip süpürecek. Biz, Papandreu'nun parti içindeki 2 kanadı tek bir çatı altında toplamayı başaracağına inanıyoruz...

www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır