kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Sümer gerçeği

Lig çok hızlı başladı. Bu başlangıç sakın kimseyi aldatmasın. Geçen yıl Adanaspor, İstanbul'da İstanbulspor'u 6-1 yendi, ama lig sonunda küme düştü. Antalya ligin ilk haftasında kendi sahasında 8-1 yenildi. Bence Ersun Yanal çok iyi bir teknik direktör ve bugüne kadar yaptığı iyi şeylerle, dürüstlüğü, çalışma azmi ile daha büyük olmaya aday olacak antrenörlerden biridir.

Fakat Türkiye çok enteresan ülke. Geçen yılların başarılı antrenörleri Samet Aybaba, Erdoğan Arıca ve Güvenç Kurtar şu anda maalesef boşta. Türkiye'deki yöneticileri anlamakta zorluk çekiyorum. Süper Lig için yeterli belgeye sahip 750 antrenör var. 18 de kulüp var. Bu arada çok yanlışlar, tavsiyeyle antrenör almalar, başta olan antrenörün meslektaşlarının onun üzerine oynamaları ve adeta işi olmayan antrenörün piranha balığı gibi avını beklemesine benzer çok ilginç gelişmeler oluyor.

Fenerbahçe ve Göztepe'de yönetici olduğum dönemlerde, beni tanıyan en az 100'ün üzerinde antrenör ve inanılmaz insanlar aradı. Şimdi burada kimlerin neler için aradığını yazmak bana yakışmaz.

Dedikodular başladı bile

Trabzonspor'un özellikle İstanbul'da kazanması yıllar sonra Trabzonlular'ın büyük başarısı oldu. Ama dedikodular hemen çıkmaya başladı; 'Özkan Sümer transferi antrenör yapacak' dedi, kendisi 20 gün Brezilya'ya gidip bugün oynayan futbolcuları alınca hemen dedikodu çarkı kuruldu. Özkan Sümer de eski bir hoca. Bu işlerin içinden gelmiş. Bence o takım başarılı olacaksa, Özkan Sümer'in aldığı oyuncularla da olur. Çünkü Sümer o takımın başkanıdır. Hem de futbolun içinden gelen bir başkandır.

Trabzon'daki diğer dedikodu ise, 'Sümer takıma karışıyor' diye. Bunlar bence hiç önemli değil. Trabzon bütünleşip böyle başarıyla başladıysa, bunda Özkan Sümer ve Sadi Tekelioğlu ikilisinden birinin başkan, birinin antrenör olduğunu düşünürsek gocunacak hiçbir şey yoktur.

Türkiye'de hiçbir eğitim almadan transfer yapan birçok başkan var. Ama Trabzon'daki olay başka. Başkanın antrenörlükten gelmiş olması ve Milli Takım'ı bile çalıştırmış olması avantaj. Bana göre Trabzonspor başarılı olursa kimin neye karıştığı hiç önemli değildir.

YARIN: FENERBAHÇE SORUNSUZ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır