kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ediz Hun'un zor rolü


Ediz Hun, uyuşturucuya savaş açan bir bakan rolüyle kamera karşısına geçti. Bir süre önce uyuşturucu satma iddiasıyla gözaltına alınan oğlu Burak da rol arkadaşı olacak
Aşk filmlerinin unutulmaz ismi, milletvekili ve ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ediz Hun, uyuşturucu kullanmak ve satmakla suçlanan oğlu Burak ile kamera karşısına geçti. Ediz Hun filmde, gençleri uyuşturucuya karşı uyaran bir devlet bakanı rolünde... Bu yaştan sonra aşk filmlerinde oynayamayacağını söyleyen Hun, oğlu da dahil olmak üzere pek çok genci ilgilendiren uyuşturucuyla mücadele konusunun ilgisini çektiğini ve mesaj verdiği için bu rolü kabul ettiğini belirtti.

BABA MESLEĞİ NE DE OLSA
Son ANAP kongresinde kadın ve gençlikten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ediz Hun, "Gerçek hayatta bakan olamadık, filmde olalım" şeklinde sitemli bir espri yaparak, devlet bakanı rolünü kabul etti. Başrollerini Ajda Pekkan, Halil Ergün, Melike Demirağ gibi isimlerin oynadığı "Şöhret Sandalı" adlı televizyon filminde, uyuşturucuya karşı mücadele eden ve şehir şehir dolaşarak konferanslar veren Devlet Bakanı rolündeki Ediz Hun, 20 yaşındaki oğlu Burak'ı da ilk kez kamera karşısına geçirdi. Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu kullanmak ve satmak iddiasıyla gözaltına alınan ve davası devam eden Burak, iletişim eğitimi aldığını, baba mesleği oyunculuğu yapabileceğini söyledi.

35 YIL SONRA AJDA İLE YENİDEN
Ediz Hun; Perihan Savaş, Berna Laçin, Yalçın Dümer, Tarık Tarcan gibi oyuncularla birlikte en son 1996 yılında "İlk Aşk" adlı diziyi çevirdi. 'Şöhret Sandalı' Ediz Hun'un yıllar sonra kamera karşısına geçtiği ilk film. Ajda Pekkan ile 1965'te bir filmde birlikte oynayan Ediz Hun, 35 yıl sonra sanatçıyla yeniden bir araya geldiğini söylüyor. Hun, 25 yıldır sinemadan uzak kalma sebebini de şöyle açıklıyor: "Senaryonun bana uygun olması gerekir. Topluma mesaj vermesi gerekir. Rol ağırlıklı, ekip uyumlu olmalı."

Bülent İPEK

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır