kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yol geçen alanı


Atatürk Havalimanı'nın E-5 kenarındaki tel örgüleri paramparça edildi. Her gün yüzlerce uçağın inip-kalktığı pist "serbest bölge" haline geldi
E-5 Karayolu'nun Sefaköy bölümünden geçenler, Atatürk Havalimanı tarafına baktıklarında gözlerine inanamıyor. Bunun nedeni; havalimanını çevreleyen tel örgülerin paramparça halde olması... Dış Hatlar Terminali'ndeki üstün güvenlik sistemi nedeniyle dünyanın en güvenli havaalanları arasında yer alan Atatürk Havalimanı'nda, her gün yüzlerce uçağın inip kalktığı pist, tel örgülerin sökülmüş olması yüzünden "serbest bölge"yi andırıyor.

OYUN YERİ
E-5 yakınında oturan Sefaköylüler, ayyaşların geceleri tel örgüleri geçerek pist yakınında içki içtiğini öne sürerek, "Eğer yakında içlerinden birisi uçakların yanına giderse kimse şaşırmasın" diyor.

Semt sakinleri, tel örgülerin sökük olması nedeniyle alanın çocukların oyun yeri haline geldiğini, başıboş hayvanların da kimi zaman hangarların bulunduğu bölüme kadar gittiğini belirtirken, güvenlik uzmanları da "Yolcuların uçağa binmeden önce binbir aramadan geçirildiği havalimanında pist güvenliğinin göz ardı edilmesi büyük bir skandaldır" diye konuşuyor.

UZMAN UYARISI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin ihmali olduğunu kaydeden güvenlik uzmanları, "Havalimanı çevresindeki tel örgüler vakit geçirilmeden onarılmalı. Aksi takdirde her an bir tehlike yaşanabilir, hatta bu büyük bir faciaya bile dönüşebilir" uyarısında bulunuyor.

ŞENOL BAŞTAKAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır