kapat
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Boyanın kralı yenileniyor
1954 yılından bu yana, Türk boya sektörünün öncü kuruluşu biri olan ÇBS Boya, yapısal değişim içinde yenileniyor. ÇBS'nin yeni logosunda yer alan kırmızı kuşak kuruluşun iddialı kalite anlayışını sergiliyor. ISO 9001 sahibi olan ÇBS, iç ve dış pazarlarda yaşanan yoğun rekabetin üstün bir kalite anlayışı ile aşılması gerekliliğini benimsiyor. Logodaki yeşil kuşak, kuruluşun geliştirdiği her yeni ürünün çevreye duyarlılığını sembolize ediyor. "Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti"ni temsil eden mavi kuşak ise, kuruluşun diğer prensipleri ile paralel olarak satış sonrası hizmetlere verdiği önemin göstergesi.

DHL'den dış ticaret desteği
Ünlü taşımacılık ve kargo şirketi DHL, dünyanın her yerinden Türk ihracatçılara ulaşılabilmesi için bir http://www.buynowfromturkey.com adlı bir internet sitesi açtı. DHL, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın desteği ile açtığı sitenin yabancılara tanıtımını yurt dışına gönderdiği aylık 150 bin paketle gerçekleştiriyor. Türkiye ile dünya arasında bir köprü niteliğinde olan sitede yer alan sektör sayfalarına Türk ihracatçılar erişim bilgilerini hiçbir ücret ödemeden bırakabiliyor. 680 şirketin bilgilerini bıraktığı sitenin, 3 ay içerisinde 5 bin şirkete ev sahipliği yapması bekleniyor.

Vakıfbank hissesi blok satılacak
Vakıflar Bankası'nın (A) ve (B) grubu hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan hisseler, blok satış yöntemi ile satılacak. Söz konusu konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dünkü Resmi Gazete'de yayınlanarak, yürürlüğe girdi. Karara göre, satış aşamasında ihaleye katılacak olanlar, yalnızca (A) grubu hisseler için veya (A) ve (B) grubu hisselerin tamamı için ya da (A) grubu hisselerin tamamı ile (B) grubu hisselerin bir kısmı için, Banka'nın yüzde 55 ile yüzde 74.75'ine teklif verebilecek. Hisselerin satışına ilişkin her türlü teknik ve idari işlemler, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'nce yürütülecek.

Menderes'in % 32'si daha halka açılıyor
Menderes Tekstil, yüzde 32 hissesini İMKB Birincil Piyasası'nda satış yöntemiyle halka arz ediyor. Global Menkul Değerler tarafından yürütülecek halka arz bugün başlayıp,

17 Ağustos günü sona erecek. Borsada ilk işlem ise 20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Daha önce yüzde 16'sı halka açılan şirketin bu arzla birlikte halka açıklık oranı yüzde 48'e çıkmış olacak. Arzdan yaklaşık olarak 15 trilyon lira gelir bekleyen firma bu para ile kısa vadeli borçlarını kapatma niyetinde.

Yapı Kredi Leasing'de sermaye artışı
Yapı Kredi Leasing, sermayesini 11.5 trilyondan 22 trilyona çıkardı. Sermaye artırımı ile özkaynaklarını kuvvetlendiren Yapı Kredi Leasing, 2000 yılını 150 milyon Amerikan Doları değerinde işlem hacmi ile tamamlamıştı. Ekonomik krizin tüm sektörleri etkilediği bir dönemde sermayesini artıran Yapı Kredi Leasing, mali yapısını böylece daha da güçlendirdi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır