kapat
f
15.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
ff Günün İçinden
Politika
Ekonomi
f
banner
ff
Dünyadan
Spor
f

ff
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

f

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


"Dünya Kupası sırasında köpek yemeyi bırakın"
Hayvan hakları savunucuları Güney Kore'nin gelecek yıl düzenleyeceği Dünya Kupası'nı boykot edecek. Nedeni ise Güney Kore'de köpek eti yenmesi... Hayvanseverler, köpek eti yenmesini "barbarlık" olarak nitelerken Güney Koreli gazeteler ise "Dar kafalılar. Kendileri yemiyor diye bizim köpek yememizi engelleyemezler" yorumu yapıyor.

'Prens William, annesine benzer kadınlarla yatıyor'
İngiltere'de yayınlanan "Diana'nın Oğuları" adlı bir kitap, Prens Williams'da Oidipus kompleksi olduğunu öne sürdü. Kitaba göre 1997'de geçirdiği kazada ölen Prenses Diana'nın oğlu William, birlikte olduğu kadınları annesine benzeyenler arasından seçiyor. 19 yaşındaki Prens, Londra'daki süitinde aşk maceraları yaşadığı kadınların hepsinin Diana gibi uzun boylu ve sarışın olmasına özen gösteriyor.

2 yaşında katil oldu
ABD'nin Ohio eyaletinde dolu silahla oynayan 2 yaşındaki çocuk dedesini vurdu. Stark kasabası Şerifi Tim Swanson, bir çocuğun 45 kalibrelik silahla oynarken, sandalyede oturan Thomas Hopps (55) adlı dedesini arkasından vurarak öldürdüğünü bildirdi. Merminin sandalyeyi delerek, Hopps'ın sırtına saplandığı belirtildi. Hopps kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yıldırım çarptı: 10 ölü
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de muson yağmurları nedeniyle kargaşa yaşanırken ülkenin orta kesimlerinde yıldırım çarpması sonucu tam 10 kişi öldü. Madhya Pradeş eyaletindeki bir köy okuluna düşen yıldırım nedeniyle çoğu çocuk 3 kişinin öldüğü, 36 kişinin yaralandığı kaydedildi. Yetkililer, bölgede yıldırım nedeniyle 7 kişinin daha öldüğünü belirttiler.

Köpeğinin sıcaklığı kurtardı
Yenİ Zelanda'da bir ormanda, 5 metre derinliğindeki çukura düşüp kalçasını kıran avcı Desmond Pemberton (58), beş soğuk ve ıslak gün boyunca köpeğinin sıcaklığı ile iradesinin sayesinde hayatta kalmayı başardı. Pemberton, kalça kemiğini kırdığı için, düştüğü çukurda 5 gün boyunca hareket edemedi ve mahsur kaldı. Helikopterle aramaya çıkan kurtarma ekipleri tarafından bulunan Pemberton, hastaneye kaldırıldı.

Tedavinin ilk adımı iyileşmeyi istemek
Amerika'nIn Ohio kentinde yapılan bir araştırma hastalıkları sırasında inançlarını yitiren ve umutsuzluğa düşenlerin daha kısa zamanda öldüğünü ortaya koydu. Bowling Green State Üniversitesi tarafından 596 hasta üzerinde yapılan araştırmada hastalığın Tanrı tarafından ceza olarak gönderildiğini veya şeytanın işi olarak düşünenlerin dini inançlarını yitirmeyenlere oranla ölme riskinin yüzde 28 daha fazla olduğu vurgulandı. 55 yaşın üstünde ve tamamı Protestan olan hastalar üzerinde yapılan araştırmada dini inancı kuvvetli olanların sinir sistemlerini daha kuvvetli tutarak sağlık problemlerini daha çabuk yendikleri belirtildi.

Kabızlık Parkinson riskini arttırıyor
Yapılan araştırmalar, kabızlık çeken erkeklerde Parkinson hastalığına yakalanma riskinin, düzenli olarak tuvalete çıkan erkeklere göre 3 kat daha fazla olduğunu gösterdi. 'Neurology' dergisinin yeni sayısında yer alan raporda, sürekli kabızlık çeken erkeklerde Parkinson hastalığı riskinin, 24 yıl içinde meydana geldiği kaydedildi. Bir mide ve bağırsak sorunu olan kabızlığın Parkinson hastalığında temel rahatsızlıklardan biri olduğuna değinen araştırmacılar, kabızlığın Parkinson oluşumunu çabuklaştırdığını da saptadı. Yapılacak yeni araştırmalar ile kabızlığın Parkinson hastalığının ilk işareti olup olmadığı gözlenecek.

f www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır