kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )

Oral ve Çağan

Bu sıcak Pazar günü iki Bakan'a, Sümer Oral ve Nami Çağan'a seslenmek istiyoruz.. Başlayalım:

Sayın Oral, Türkiye'nin en önemli turistik bölgelerinden biri olan Bodrum Yarımadası, 2, bilemediniz 3 yıl sonra susuzluk nedeniyle tarihe karışacak.. (Not: Sayın Mesut Yılmaz, ve Berna hanım, bu konu sizi de çok ilgilendiriyor aslında..) Yarımada'nın tüm Belediye Başkanları bu gerçeği biliyor ama Ankara'da kimseye derdini anlatamıyor.. Bize bunları aktaran, Yalıkavak'ın bankacı kökenli Belediye Başkanı Celal Yıldızhan.. Yıldızhan'ın, Yalıkavak için çok iddialı projeleri var.. Kanalizasyon işi çözüldü.. Yat limanı seneye bitecek.. Birkaç yıl sonra, Yalıkavak'ın popülerlikte, Türkbükü'nün yerini alacağını söylüyor Başkan Yıldızhan.. Ama Yalıkavak, asla Türkbükü'nün bugün içinde bulunduğu kepazeliği yaşamayacak.. Türkiye'nin ünlü ve hatta çok ünlü isimleri Yalıkavak'a sessiz sedasız gelmeye başladılar bile.. Ancak bu, başka bir yazı konusu.. Biz şimdi dönelim Yarımada'da yaşanan bu müthiş su sıkıntısına..

Sayın Bakan, Bodrum'un içinde kullanılan su, geldiği barajın kuruma yolunda olması nedeniyle, kokuyormuş artık.. Bu, ileride daha da artacak ve sonunda musluklardan ve duşlardan "tıss" sesinden başka bir şey gelmeyecek ve tabii yerli, yabancı bütün turistler "Bye-Bye" diyerek kaçacak, bu durumda da hem bu bölge, hem de Hazine çok önemli gelir kaybına uğrayacak.. Susuzluk belasını bir daha gündeme gelmemek üzere ortadan kaldırmak için yapılması gereken yatırım ise, sadece 300-400 milyon dolar arası.. Bununla ilgili projeler hazır.. Teknik tüm çalışmalar bitirilmiş durumda.. Ama belediyeler bu parayı bulamıyorlar.. Siz de vermiyorsunuz.. Oysa vereceğiniz bu parayı birkaç yıl içinde geri alabileceksiniz.. Ama bu parayı vermezseniz, sonunda Bodrum Yarımadası'nı tamamen ortadan kaldıracaksınız.. Bodrum Yarımadası'nın ölümünün Türkiye'ye maliyetini hesap ettiniz mi Sayın Bakan ve dostumuz Sümer Oral?

Sümer Oral'ın, bu çok önemli turistik bölgemizin Belediye Başkanları'nın bu çok haklı isteğini bir daha düşüneceğini, altın yumurtlayan bu tavuğun kesilmesine izin vermeyeceğini ve gerekeni yapmak için elinden gelen çabayı göstereceğini umuyoruz..

Hortum kutusu
Gelelim Nami Çağan'a.. Sayın Bakan; ormanlarımız yanıyor.. Bu yangınlarla mücadele edenler Bakanlığınız elemanları.. Şimdi size, bize ulaşan bir bilgiyi iletmek istiyoruz..

Hem yangınların geç söndürülmesi, hem de insan kaybının nedenleri arasında, sakın kullanılan hortumların kalitesizliği, uluslararası standartların çok altında olması bulunmasın? Örneğin, su tazyiki 45 bar olması gerekirken, 20 bara gelince kalitesizlikten hortumlar patlıyor olmasın? Yangın söndürme araçlarının üzerinde bulunan hortumları bir zahmet inceletmeyi düşünür müsünüz? Bakalım uluslararası standartlara uygun mu, değil mi? Sonra, kaça alınmış bu kalitesiz hortumlar dersiniz?

Sayın Bakan Çağan, açın bakalım "Pandora'nın hortum dolu kutusunu.." İçinden neler çıktığını hep beraber görelim..

Çağan'ın bu konunun üzerine gideceğine inanıyoruz.. Vereceği cevaba, sütunumuz açık. Ama lütfen, doğrusu ne ise, onu bildirsin bize Sayın Çağan..

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır