kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yaz gülleri Kadiköy"de


49'da yine Serhat sahnedeydi. Nefis pasında Revivo 8 dakikada hat-trick yapmış oldu. Serhat ve Oktay'ın birer şutu direkten çıktı
Serhat'ın yoktan yarattığı pozisyonda "Güz gülü" Revivo perdeyi açtı. 44'te Serhat'ın yine inadı tuttu; söke söke getirdi; Revivo bitirdi

F.Bahçe taraftarı geçen senenin şampiyonluk heyecanını kupayı görünce hatırladı. Şükrü Saracoğlu, kendisini cehennem yapan en büyük faktörünü kaybetmişti çünkü. Bilet fiyatları mı, sıcaklar mı, tatil mi nedendir bilinmez o müthiş atmosferi bulmak zordu.

İlk yarısı heyecan ve pozisyon dolu bir maç seyrettik. 5. ve 6. dakikalarda Rüştü, önce Ertuğrul'un sonra Kenan'ın vuruşlarını kornere attı. F.Bahçe, dişini Rapajç ile birlikte 15.dakikadan itibaren göstermeye başladı. Hırvat yıldız, Samsun defansını hem sağdan hem soldan delmeye başladı ama genç Serhat pozisyonlarda bir türlü gereken başarıyı gösteremedi.

30.dakikaya kadar dengede görünen karşılaşmanın ibresi F.Bahçe'ye doğru dönmeye başladı. 32.dakikada sağdan ceza alanına giren Serhat, kalecinin kapattığı köşeye sert vurdu. Allum, pozisyonu kornerle önledi. 38.dakikada Rapajç'in sert vuruşu Allum'dan döndü. Serhat, altıpasın içinden bomboş pozisyonda yine kaleciye nişanladı.

41'de beklenen gol geldi. Lazetiç'in soldan gördüğü Revivo sol çaprazdan topu ağlara attı: 1-0. 44.dakikada tartışma ve mücadele dolu 2.gol geldi. Sol çizgiden Kenan'la birlikte sıfıra kadar gelen Serhat'ın arka arkaya iki vuruşu Allum'dan döndü. Revivo fırsatı kaçırmadı ve 1 metreden topu ağlara bıraktı: 2-0. Bu pozisyonda Samsunlular, Serhat'ın Kenan'a faul yaptığını iddia etti.

2. yarıya Serhat fırtına gibi başladı, sürekli alan değiştirerek defansın dengesini iyice bozdu. 49.dakikada Lazetiç'in ön direğe yaptığı ortayı, gol açısını kaybeden Serhat arka direğe yönlendirdi. Revivo'ya boş kaleye gol atmak kaldı: 3-0.

Bu golle birlikte F.Bahçe, skor rahatlığıyla risk almadan oynamaya başladı, Samsunspor da oyun disiplinini yitirdi. Karşılıklı ciddiyetsizlikler, maçı tek adamlık şovlara döndürdü. Oktay'ın oyuna girmesiyle kollektif düzen iyice bozuldu. Top Oktay'a geldiğinde doğrudan kaleye gidiyor, Serhat'a geldiğinde de durum değişmiyor, kaleye yönleniyordu. Forvetteki yardımlaşma yerini gol egoistliğine bırakınca skor gelişemedi.

84'te Ertuğrul, maç boyunca didiştiği Johnson'a topsuz alanda tekmeyi basarken kırmızı kartı gördü. 87'de ise Oktay'ın gol çabası direkten dönen şutuyla boşa gitti.

F.Bahçe geçen yıldan geleni de katarak mücadeleci ve tempolu oyunuyla taraftarını sevindirdi. Efsane esas şimdi dönüyor.

Gürcan Bilgiç

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır