kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Farklı bir Bakan!


İngilizce bilmem gerekmiyor. Turizm uzmanı da değilim. Ama sektör rahat olsun. 'Bugün git yarın gel' demem. Pratik adamım, çok düşünmem, gerekeni yaparım
Organizasyonu için 1.5 ay çalıştığı ANAP kongresinin ardından Turizm Bakanlığı görevine getirilen Mustafa Taşar, "Bir yoğunluktan çıktık, diğerine girdik" diyor.

Bakanlığının ikinci gününde makamında görüştüğümüz Mustafa Taşar, iki günlük icraatını anlatırken, "farklı olduğunun" altını çiziyor. Henüz bakanlıktaki işleri, sorunları öğrenmek için brifing alıyor, dosyaları okuyor. 10 gün sonra da turistik bölgeleri ziyaret edecek. "Gittiğim yerlerdeki işletme sahipleri, sektör temsilcileri ve turistlerle konuşacağım. Her şeyi yerinde göreceğim" diyor.

İŞLETMECİ VE SİYASETÇİ
Taşar, turizm yerine bir başka bakanlığı tercih edip etmeyeceği sorumuza şu yanıtı veriyor: "Ben işletmeci ve siyaset adamıyım. Turizm konusunda uzman olmam gerekmez. Bakanlıklar siyasidir. Her işi zevkle yaparım, işi severim. Turizm sektör temsilcileri endişe etmesinler. Şöyle bir bakanla karşılaşacaklar; bir talep geldiğinde işi kavrarım, uygunluğuna bakarım ve 'evet' ya da 'hayır' diye cevap veririm. 'Bugün git, yarın gel' demem. Pratik adamım, çok düşünmem gerekeni hemen yaparım. İnceler, analiz eder, dinler karar veririm. Geceli gündüzlü çalışırım, cesaretle karar alırım. Mantıklı, doğru kararlar veririm."

DİL BİLMEK GEREKMİYOR
"Yabancı dil bilmeyen Turizm Bakanı olur mu?" yönündeki eleştirileri hatırlatıyoruz. Taşar, "Bakanlık yapmak için dil bilmek gerekmiyor" diyor ve ekliyor:

"Ben Avrupa Parlamentosu'nda dil bilmeden Türkiye'yi temsil ettim, herkesten de iyi yaptım. Böyle bir mantık olmaz. O zaman bütün İngilizce hocalarını bakan yapalım. Yöneticilik başka şeydir. Çok gerektiği durumlar olursa yanıma tercüman alırım. Ne kadar başarılı olacağımı zaman gösterecek."

Turizm okullarında görevli hocaların listesini YÖK'ten istediğini, hepsinden "fahri danışmanlık" isteyeceğini söyleyen Taşar, kumarhaneler konusuna ise girmiyor.fErkan Mumcu döneminde durdurulan turizm amaçlı arazi tahsislerinin "ihtiyaç varsa" yapılabileceğini belirtmekle yetiniyor.

Taşar, 10 gün içinde tanışmaya başlayacağı sektöre de şu mesajı veriyor:

"Sektör rahat olsun. Ben 'bugün git yarın gel' dedem. Pratik adamım, çok düşünmem, gerekeni hemen yaparım."

BAKANLIK'TAKİ İLK İCRAATLARI

* Kutlama çiçeklerini satışa çıkardı.

* Gezilerinde kurban kesilmemesi için tüm il ve ilçeleri uyardı.

* Bakanlıktaki tüm personelle tanıştı. Bunun ilk olduğunu söylüyor.

* Gaziantep'ten kekik suçu getirtti, konuklarına ikram edip, midelerini rahatlatıyor.

* Turizm Bakanlığı'na da kalite belgesi almak için çalışmaya başladı.

"Delege Mumcu'yu partide istedi"

Taşar ve Erkan Mumcu, görevleri değiştirdiler. Taşar, "Erkan Mumcu partiye kaydırılarak pasifize edildi" iddialarına karşı, son kongrede Mumcu'nun oy patlaması yaptığına dikkat çekerek şöyle diyor: "ANAP'ta en çok oy alan yönetime getirilir. Teamül böyle."

Şule TÜRKER

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır