kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Güven verdi

Fenerbahçe taraftarlarının birçoğu takımlarını az seyredebildiği için endişeliydi... Çok genç yaşına rağmen sahada kendine güveni çok fazla, durmak bilmeyen enerjisiyle ve yanında oynayan tüm takım arkadaşlarını maç boyunca rahatlatan genç Serhat'ı tebrik ederek yazıma başlıyorum.

Fenerbahçe takımında geçen seneden en büyük fark, defans oyuncuları ile orta sahada oynayan futbolcuların birbirlerine olan bağlantısının muntazamlığı. Sahada, topu alan oyuncunun hemen yanında topsuz bir veya iki futbolcu geliyordu. Yani her futbolcu, toplu ve topsuz oyunda çok iyi performans gösterdiler.

Ayrıca futbolda bir kanun vardır. Eğer bir kanat dağılırsa, oyun kontrolünü kaybederse karşı taraf harekete geçer. Rapajç, topu ayağına aldı mı tehlike 'Geliyorum' diyordu. Revivo, topla buluştuğu zaman topu kenarlardan hücuma sokarak Samsunspor kalesinde büyük tehlike yaratıyordu.

Fener'in lideri bol

Unutmayın ki F.Bahçe, golü çok geç bulmasına rağmen ilk dakikadan itibaren hep gol atmayı düşünerek oynadı. Oyunun en olumlu kısmı da bence budur. Bu, futboldur, gol kaçabilir. Her futbolcu golü kaçırabilir. Ama asıl önemli olan pozisyona girebilmektir, pozisyon üretmektir.

Dün Fenerbahçe takımını izlerken kendi kendime düşündüm. Sarı-lacivertli takımda birkaç tane lider oyuncu bulunuyor dedim. Rapajç dursa, Revivo, Revivo dursa Abdullah sahneye çıkıyor. Ve bu oyuncular, tüm takımı harekete geçirebilen isimler. Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Fenerbahçe, geçen seneye nazaran seyircisine daha fazla güven veriyor. Henüz sezonun çok başında olmasına rağmen Fenerbahçe takımı, 'Daha iyi olacağım' diye futbol oynuyor. Tahmin ediyorum maç biletlerinin pahalı olması, taraftarların karşılaşmaya ilgisizliğinin nedenidir.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır