kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Bilinçli Fener

Bu kadar sıcak ve bu kadar rutubetli bir havada sahaya çıkıp oynayan futbolcuları önce tebrik etmek gerekir.

İlk maçlar hep zor olur. Fenerbahçe de bu zorluğu ilk 40 dakika yaşadı. İlk golü atınca da rahatladı. Oyunu istediği gibi yönlendirdi. Topu istediği gibi kullandı. Farkı da arttırdı.

Samsunspor maçı Fenerbahçe için iyi bir antrenman oldu. Çünkü Samsun eski Samsun değil. Gücünden çok şey kaybetmiş. Fenerbahçe'ye hiç direnemediler.

Fenerbahçe de ilk golü attıktan sonra daha organize oldu. Gollerin hepsi organize ataklardandı. Fenerbahçe umursamaz halinden çıkmak üzere. Daha bir yardımlaşarak oynuyorlar. Daha bir bilinçli oynuyorlar. Fazla lüzumsuz iş yapmıyorlar.

Yine de en büyük eksiklik bir santrforun olmaması. Bunu kafa toplarında Oktay ne kadar doldurur? Bu noktada Andersson önemli. O da hastalanmış. Şanssızlık. Rangers ile oynanacak rövanşa kadar bu maçlarda kendini bulması lazım.

Egoizme yer yok

Fenerbahçe için iyi bir sınavdı. Hele böyle bir havada... İlk gole kadar bazı pozisyonlar kaçtı. Biraz beceriksizlikten. Bunların çoğunu Serhat kaçırdı. Yine de onu pek suçlamamak lazım. Uzun süredir takımda yoktu. Yer bulunca bir şeyler yapmak istiyor. Bu da onu biraz strese sokuyor. Zaman zaman egoist de oluyor. Şut atılmayacak yerlerde şut atıyor. Futbolda egoizme yer yok. Çünkü o pozisyonları kolay bulamıyorsun.

Fenerbahçe defansı fazla gedik vermedi. Tabii, karşısında da etkili bir hücum yoktu. Mirkoviç geçen seneden çok daha kuvvetli. Geçen yıl biraz boş veriyor gibiydi. Glasgow'dan sonra ligdeki ilk sınavda da çok iyiydi. Vazife bilinci içinde. Ümit Özat geride çok oturaklı. Kademeye giriyor. Derinliği kapatıyor. Bu sayede defans da oturuyor. Topu da iyi kullanıyor. Uzun topları isabetli.

Hakan'ı unutmayın

Orta sahada mücadele eden, bir hamalı yok Fenerbahçe'nin. Hakan Bayraktar belki çok çalışarak bunu kapatabilir. Hamal değil, ama çalışkan ve topu bilen bir oyuncu. Pogon'da da biraz antrenman yapmış. Böyle maçlarda, skor da 3-0 olduktan sonra Mustafa'nın onu kullanması lazım. Geç soktu Hakan'ı... 3-0'dan sonra ikinci yarının başlarında alabilirdi. Rakip iyice oyunu bırakmış; Fenerbahçe rahatlamış. Böylece maç ritmini kazanabilirdi.

Fenerbahçe için başlangıç iyi. 3-0'lık skor da iyi. Kalesinde rahatsızlık görmüyor. Topu kullanıyor. Paslar yerini buluyor. Egoizm yok. Bunların hepsi iyi şeyler. Fenerbahçe iyi yolda. Ama bu maçları zaten kazanır. Kötü oynasa da kazanır. Geçen yıl da kazanıyordu. Mühim olan Şampiyonlar Ligi'ne girmek. Fenerbahçe'li futbolcular da herhalde bunu düşünüyorlar. Akılları orada.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır