kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Alooo!.. Ambülans!


Kazada yaralanan Mehmet Arslan, ambülans yarım saat gecikince 112'yi arayıp "Neredesiniz" diye bağırdı
İstanbul'da dün yine, başta yaralılar olmak üzere kazaya tanık olan herkesi isyan ettiren bir ambülans rezaleti yaşandı. Bağcılar'dan Dudullu'ya gitmek üzere iki arkadaşıyla birlikte 34 U 4821 plakalı panelvanla yola çıkan Mehmet Arslan (45), az daha büyük bir faciaya neden oluyordu.

TEM Otoyolu Ataşehir mevkiine geldiği sırada, emniyet şeridinde park halinde olan 16 H 2705 plakalı kamyonu fark etmeyen Mehmet Arslan, kamyona büyük bir hızla arkadan çarptı. Kaza nedeniyle panelvanda büyük hasar meydana gelirken, şans eseri Mehmet Arslan ile araçta bulunan Mustafa Ekinci (23) ve Refik Dargelen (24) hafif şekilde yaralandı.

BEKLEDİ, GELMEDİ!
Araçtan kendi olanaklarıyla çıkmayı başaran yaralılar hemen cep telefonuyla 112 Acil Yardım Servisi'ni arayarak olay yerine ambülans çağırdı. Bu sırada yoldan geçen araç sürücülerinin "Sizi hastaneye biz götürelim" tekliflerini de geri çeviren yaralılar ambülansı beklemeye koyuldu...

Ancak kazanın üzerinden yarım saat geçmesine rağmen ambülans bir türlü ortalarda gözükmedi. Bunun üzerine tekrar cep telefonuna sarılan Mehmet Arslan, 112'yi arayarak ambülansın neden gelmediğini sordu. Telefonu açan görevliye, "Bu ne biçim rezalet! Siz insan hayatına hiç değer vermiyor musunuz? Ya durumlarımız daha ciddi olsaydı, bizi göz göre göre ölüme mi terk edecektiniz?" diye feryat etti..

HEP AYNI REZALET!
Arslan'ın ikinci defa telefon açmasına rağmen Sağlık Bakanlığı'nın ambülansı 20 dakika sonra gelebildi... Bir süre ambülans şoförü ile tartışan 3 yaralı daha sonra tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü.. Olaya baştan sona tanık olan İstanbullular ise, her gün yaşanan ambülans rezaletine Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un bizzat el koymasını istedi..

BÜLENT AYDOĞDU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır