kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İstanbul denizinde haftasonu alarmı


Kavurucu sıcaklarla birlikte sahil kenarına akın eden İstanbulluları uyaran Valilik, yüzülmesi yasak olan yerlerde denize girilmemesini istedi.
Her hafta sonu çok sayıda kişinin denizlerde boğulduğu İstanbul'da sahil bölgelerinde dolaşan atlı jandarma devriyeleri de boğulma olaylarını önlemekte yetersiz kalıyor. Özellikle Şile ve Kilyos'taki boğulma olaylarına dikkat çeken yetkililer, yüzme bilmeyen vatandaşların kıyıdan fazla açılmamasını istedi.

Bu arada boğulma olaylarının önlenmesi için sahil kesimlerinde karada ve denizde alınan önlemler de sürdürülüyor. Kumsallarda denetim yapan sahil güvenlik, tehlikeli biçimde açılan vatandaşları uyarıyor. Plajlarda dağıtılan broşürlerle de halk boğulma vakalarında ilk yardım için bilinçlendiriliyor.

BİR GÜNDE 6 KİŞİ BOĞULDU
Dün yine yurdun çeşitli yerlerinde serinlemek amacıyla denize giren 6 kişi boğularak can verdi. Sakarya'nın Karasu ilçesinde denize giren Yusuf Derin (23) ve kimliği belirlenemeyen bir kişi yüzme bilmedikleri halde açıldıkları denizde dalgalara kapılarak çırpına çırpına boğuldu.

Ordu'da ise 13 yaşındaki Songül Tetik denizde akıntıya kapılınca, 14 yaşındaki ağabeyi Mustafa Tetik yardımına koştu. Küçük kız kendisini kurtarmak için denize giren ağabeyine sarılınca ikisi de boğularak yaşamını yitirdi. Trabzon Çimenli'de Coşkun Kaya (20) ile Zonguldak'ta Mustafa Koç (27) adlı şahıslar da denizde boğularak yaşamını yitirdi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır