kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

5 hayatı kurtardı


Birahane sahibi olan eşi ile birlikte üç yıl önce yepyeni bir yaşam umuduyla İstanbul'u terkederek sıcağı ile dillere destan olan Antalya'ya yerleşen Pınar İstanbullu, bu kente attığı ilk adımın kendisi için sonun başlangıcı olduğunu aklına bile getirmemişti.
Antalya'ya yerleştikten kısa bir süre sonra yüksek tansiyon ve buna bağlı rahatsızlıklarla boğuşmaya başlayan genç kadın doktorların, "Bu kentte yaşaman sakıncalı" şeklindeki uyarılarına kulak asmayınca ölüm "erken" geldi. Pınar İstanbullu, 4 Ağustos gecesi ani gelen bir başağrısının ardından başlayan beyin kanaması teşhisi ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

ZAMANLA YARIŞ
Burada üç gün boyunca yoğun bakımda kalan genç kadın tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleştiğinde ise eşi Murat, hiç tereddüt etmeden organ bağış formunu imzaladı.

Bu imzanın ardından zamanla kıyasıya bir yarış başladı. Önce genç kadının böbrekleri aynı hastanede iki hastaya nakledildi. 10 yıldan bu yana böbrek bekleyen emekli memur Sadettin Arıcan ile beş yıldan bu yana böbrek bekleyen çiftçi Halil Dilmaç, Pınar'ın böbrekleri ile yepyeni bir yaşama başladı. Karaciğeri ile korneaları da başka kentlerde başka ailelerin yaşam sevinci oldu.

Bütün bu işlemlerin ardından Murat ile 9 yaşındaki oğlu Can cenazeyi alıp İstanbul'a döndüler. İstanbul'da da acı ve gözyaşı dinmedi. 37 yaşında, hafife aldığı ölüme yenik düşen Pınar İstanbullu'nun cenazesi Bostancı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Babası Muharrem ve ile kız kardeşi Esma'nın gözyaşlarının dinmediği cenaze törenine genç kadının yakınları ve arkadaşları da katıldı.

Erol AKKIR- Bülent AYDOĞDU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır