kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İnternet çılgını her şeyini sattı


ABD'li John Freyer iç çamaşırlarından ailesine aldığı yılbaşı hediyelerine kadar herşeyini internette sattı. Sırada, hayatını anlattığı 'Bütün Hayatım Satılık' adlı internet sitesi var...
Utah Eyaleti'nde yaşayan interneti çılgını 28 yaşındaki John Freyer, geçen yıl evinde çok fazla eşya olduğunu fark edince hepsinden kurtulmaya karar verdi. Arkadaşlarından da yardım alarak evinde bulunan her şeyin listesini çıkardı. Teker teker fotoğraflarını çekerek üzerlerine fiyat etiketleri yapıştırdı. Ardından da internetteki açık artırma sitesi 'ebay'de hepsini satışa çıkardı. Kendisi de allmylifeforsale.com (bütün hayatım satılık) adlı internet sitesi kurarak satışın öyküsünü anlatmaya başladı.

SUDAN UCUZA SATIYOR
Ancak satılan ve çok ucuza gidecek eşyalar arasında Freyer'ın ailesine yılbaşında vermeyi planladığı hediyeler de vardı. Ailesinin itirazları para etmedi, Freyer, herşeyini satmayı kafasına koymuştu bir kez. Nihayet üvey annesi, Freyer'ın kendisine aldığı hediyeyi açık arttırmaya girerek 78 dolara satın almak zorunda kaldı.

Freyer'ın eşyalarına Avrupa'dan Avustralya'ya kadar birçok yerden müşteri çıktı. Her şeyini çok ucuz fiyata elden çıkaran Freyer'in malların yeni sahiplerinden tek isteği sattığı eşyaların kaderini kendilerine bildirmesiydi. Her müşteri Freyer'e eşyalarının bulunduğu yeni ortam hakkında bilgiler ve fotoğraflar göndermeye başladı.

UTAH MÜZESİ'NDEN ÖVGÜ
Freyer'in fikri Utah Sanat Müzesi yetkililerinin de ilgisini çekmiş. Müze, Freyer'ın 6 yaşındayken kırılan dişlerinin yerine takılan 2 takma dişi 27 dolara satın alarak sergilemeye başladı. Müze yetkilileri, "John çevremizdeki eşyalara farklı gözle bakmamızı sağlayarak sanat yaptı" diyor. Sattığı 600 parça eşyadan 5 bin dolar para kazanan Freyer son olarak allmylifeforsale.com internet sitesinin isim hakkını açık artırmaya çıkardı. O da satılınca kazandığı parayla dünya turuna çıkacak.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır