kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Şeytanla internetten sohbet ediyorlar!'


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 'satanizm' raporuna göre giderek inanç biçmine dönüşen satanizmin yaygınlaşmasında internet rol oynuyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Satanizm Raporu" tamamlandı. Rapora, göre Türkiye'de satanizmin yaygınlaşmasında en büyük rolü internet oynuyor. Böylece düşüncede kalmayıp giderek bir inanç biçmine dönüşen satanizme inanan gençlerin iletişimi de daha kolaylaşır hale geliyor.

Rapora göre bu gruba dahil olan gençlerin ilgisi bir 'özenti' olarak başlıyor. Genellikli 14-25 yaş grubu arasındaki bu gençlerin kendilerine has kurallarının başında gizlilik geliyor. Şeytanın lanetine uğrayarak başlarına kötü bir şey geleceği endişesiyle gençler inançlarını ailelerinden bile saklıyor.

"Satanizm Raporu"nda bir satanist gencin polis ifadesinde yer alan, "İnternetten şeytanla sohbet ederdik" sözlerine dikkat çekilerek, satanizm "Modern bir protesto hareketi" olarak tanımlanıyor. Kendilerine merkez olarak İzmir'i seçen satanist gençlerin, Adana, Kayseri, Antalya, Edirne ve Eskişehir'de de yaygınlaştığına dikkat çekiliyor.

HIRİSTİYANLIĞA TEPKİ
Satanizmin temelde Hıristiyanlığa bir tepki olarak ortaya çıktığına değinilen raporda, "Satanizim, şeytanın en önemli özelliği olan muhalefet ve başkaldırıyı esas alarak, dini olan herşeyin karşısında, fakat şeytanın ve onun temsil ettiği her şeyin yanında yer alma hareketidir" diye vurgulanıyor.

NEDEN İNTİHAR?
Raporda satanist gençler arasında görülen intihar olaylarına da ayrıca değiniliyor. "İntiharın seçilme sebebi bütün semavi dinlerin kişilerin kendi hayatlarına son vermesini kesin biçimde yasaklamasından dolayıdır.

İntihar eden kişiler, veya grup elemanları tarafından buna zorlananlar, bir an önce ölüp cehenneme giderek şeytana hizmet etmeyi düşünmektedirler."

İLKE: BASİT YAŞA HAYVAN GİBİ OL!
Satanizmin kurucusu olan Macar asıllı Anton Szandor Lavey'in "Şeytan'ın Not Defteri" adlı kitabından alıntılar da Diyanet 'in raporunda yer alıyor. Kitaba dayanılarak verilen bilgilerde, satanizmin ilkeleri şöyle sıralanıyor:

* Hayatı canlı yaşa.

* İstenmedikçe kimseye akıl verme.

* Sonsuz kişisel tatmin için çalış.

* Şeytan bir öcü gibi kullanıldığı takdirde tüm dinlerin en iyi dostudur.

* Günah adı verilen duygusal ve düşünsel ve duygusal yücelikleri savun.

* Düşmanından nefret et, sana vuranı yok et.

* Basit bir hayat yaşa, hayvanlar gibi ol.

* Kendini kandırma, şefkat gibi duygulara kapılma.

MUM YAKILAN AYİNLER
Söz konusu rapor satanist ayinini de tarif ediyor."Pentegram işareti etrafında mumlar yakılır. Baltalar elde tutulur, ters haç işareti çizilir ve tahta bir haç yakılır. Kurban olarak bir kedi kesilir, kanı içilir ve şeytana dua edilir. Ayin burçları aynı ya da birbirine yakın 2 gencin cinsel ilişkiye girmesiyle biter."

Fatma Sibel YÜKSEL

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır