kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

7 Eleven'ın sahibi Opet


Haftada 7 gün, günde 24 saat, yılın 11 ayı hizmet veren 7 Eleven'lar artık Opet benzin istasyonlarında da yeralacak. Opet, 2010 yılına kadar 150 milyon dolar yatırım yapacak
Geniş ürün yelpazesi ve uzun hizmet süresi ile tanınan dünyanın en büyük franchise zincirlerinden 7 Eleven'ın Türkiye lisansörlüğünü Opet Grubu üstlendi. Türkiye'ye Özer Çiller tarafından getirilen, ancak daha sonra yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle el değiştiren zincir, artık Opet tarafından genişletilecek. 7 Eleven'ın ABD merkezi ile Opet arasında yapılan anlaşmayı açıklayan Opet Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, lisansörlük ön anlaşmasının yaklaşık 2 ay önce imzalandığını, esas anlaşmanın da bir hafta önce devreye girdiğini söyledi.

Türkiye'de şu anda 13 adet 7 Eleven mağazası bulunduğunu kaydeden Öztürk, 7 Eleven mağazalarının Türkiye'de artık Opet akaryakıt istasyonlarında ve Opet'in açacağı mağazalarda hizmet vereceğini belirtti. Öztürk, şöyle devam etti: "Anlaşmamızda 2005 sonuna kadarki hedefimiz için 180 market diyoruz. Ancak asıl amacımız bu dönem sonuna kadar 300 tane 7 Eleven açmak. 2010 sonuna kadar da 150 milyon dolar yatırım yaparak bin mağazaya ulaşmış olacağız. Bin mağaza, 10 bin aileye istihdam sağlanması demektir. Biz, ülkemize, ekonomimize güveniyoruz."

Türkiye'de istenilen aşamaya geldikten sonra 7 Eleven mağazalarını komşu ülkelere de taşıyacaklarını ifade eden Öztürk, "Türkiye'de ekonominin düzelmesini bekleyip, 2-3 yıl kadar bir süre sonra yavaş yavaş diğer komşu ülkelere de girmeyi düşünüyoruz. Türkiye merkez olmak üzere Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler'de yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

22 BİN MAĞAZASI VAR
Dünyanın en büyük zincir mağazaları işleticilerinden 7 Eleven'ın dünyada 22 bin mağazası olduğu belirten Öztürk, bu mağazaların Avrupa'daki istasyonların bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösterdiğini söyledi. Öztürk, istasyonların gelirinin yüzde 30-35'lik bölümünü bu marketlerden sağladıklarını da ifade etti.

7 Eleven Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Jim Keyes de dünya çapındaki 22 bin mağazada günde 20 milyon müşterinin 7 Eleven Kolaylık Konsepti ile alışveriş yaptığını ve bunu Türkiye'de de yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. Keyes, "7 Eleven global değişimden payını alarak yeni bir değişimin içerisine girdi, standartlarını daha da yükseltiyor. Türkiye'nin de bunun bir parçası olmasını istiyoruz. Bu değişimin başladığı bugünlerde Opet'in aramıza katılması bizi çok mutlu ediyor. 7 Eleven'ın dünyanın en iyi perakende pazarlamacısı olması için bu değişimi başlattık" diye konuştu.

7 Eleven, konsept olarak haftanın yedi günü ve yılın 11 ayında kesintisiz hizmet vermeyi hedefliyor. 24 saat açık olan mağazalar, yiyecekten parfümeriye kadar her ihtiyacı karşılayacak bir market konsepti sunuyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır