kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

12 bin doktorun diploması yırtıldı!


Gürcistan'da görev yapan 27 bin doktor tıbbi yeterlilik sınavına tabi tutuldu. 12 bini sınavı geçemedi. Geçemeyenlerin lisansları ellerinden alındı
Gürcİstan'da devlet, ani bir kararla halihazırda görev yapan doktorları sınava tabi tuttu. Sağlık Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen yeterlilik sınavında, trajikomik bir durum ortaya çıktı. Sınava katılan 27 bin doktorun 12 bininin tıp bilgisinin yetersizdi.

Sınavı geçmek için gereken notu alamayan 12 bin doktorun ellerinden çalışma lisansları alındı. Böylece 5 milyon nüfuslu ülkedeki doktor sayısı bir anda 15 bine düştü. Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Sağlık Bakanı Avtandil Djorbenadze ise geçtiğimiz cuma günü yapılan sınav sonrası basına yaptığı açıklamada durumu kaygı verici olarak nitelendirdi.

SINAVI GEÇENLER BİLE BAŞARILI DEĞİL
Bakan Djorbenadze, alınan "vahim sonuç" sonrası doktor ve tüm tıbbi personele uygulanan bu yeterlilik sınavının artık her 5 yılda bir tekrarlanacağını belirtti. Sağlık Bakanı, konuşmasında "Gürcü doktorların profesyonelliği zayıf kalıyor. Bu, üzerine gitmemiz gereken ciddi bir sorun. Mesleki yeterlilik sınavını geçen doktorların da bilgi, beceri ve yeteneğinden de emin değilim" diye konuştu. Ülkedeki doktorların yanlış teşhis ve tedavi gibi "kabul edilemez hatalar" yaptığının altını çizen Bakan Djorbenadze, kısa süre önce 8 yaşındaki bir çocuğun 'beceriksiz' bir doktorun ellerinde ölmesinin de bardağı taşıran son damla olduğunu vurguladı.

Bakan, sözlerini şöyle tamamladı: Bu tip faleketlerle mücadele etmek ve tekrar yaşanmasını önlemenin en etkili yollarından biri, eğitimin tüm standartların altında kaldığı çok sayıdaki tıp fakültesinin kapatılması olacaktır...

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır