kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çelişkilerin mevsimi geliyor


Siyah beyazla, soğuk sıcakla, iyi ise kötü ile varolur hayatta... Önümüzdeki sezonda moda kendini zıtlıklarla ifade edecek: Yalınla aşırılık bir arada olacak!
Ağustos sıcağına ve bu sıcakta giydiğimiz kırmızı, mor ve turunculara kendinizi çok fazla kaptırmayın. Çünkü yakında yapraklar sararacak ve kıyafetlerimiz kararacak. Kışa ait ilk tüyomuz bu! Modacılar bu kış birinciliği siyaha verdiler.

2001-2002 Sonbahar-Kış modasının genel hatlarını anlatmak kolay değil. Çünkü kesin bir çizgi, tanım yok. Ama önümüzdeki mevsimi tek kelimeyle anlatacak olursak "çelişki" demek en doğrusu... Hem "yalın" hem de "aşırı" giyineceğiz. Yani yıllardır ağzımızda gevelediğimiz maksimalizm ile minimalizm iç içe geçmiş durumda. Altı kaval üstü şişhane durumları bu kış pek makbul olacak.

Valentino ve Armani bu kış çelişkiler arsasında siyah ve beyazdan pay almışlar. Armani koleksiyonunda bir de şeffaf yelekler öne çıkıyor.

ERKEKLERE KÜRK
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm çevreci hareketlere rağmen kürk moda. Dolce Gabbana koleksiyonunun neredeyse tamamı kürklü. Aksesuvarlarda bile kürk sıkça kullanılmış. Kürkten kemerler ince belleri süslerken tamamı kürk şapkalarla bu kış kafayı asla üşümeyeceğiz. İşin ilginci, bu kış erkek koleksiyonlarında bile kürk var. Tasarımcılar vizon, tilki ve fok derisini kullanarak erkekleri kürke alıştırmaya çalışıyor. Ferre vizonlu parka, Versace tamamen tıraşlanmış kürk üretirken, Valentino bu yeni akıma vizon bir kravatla göz kırpıyor.

DERİ VE GÜDERİ
Son dört yıldır olduğu gibi bu kış da deri altın çağını yaşayacak. Krokodil ve lizard desenli olanlar, yılın modasına biraz lüks katıyor... DKNY deriyi ve güderiyi sıkça kullanmış. Leke tutmadığı ve kırışmadığı için tasarımcılar güderiyi çok tutuyor. Bir başka görüş de derinin kaba, güderinin ise romantik olduğu.

JEAN'LER UÇTU
Jeanlerin akibetini merak ediyor musunuz? Zira bu yaz ortalık jeanden geçilmiyordu. Çengelli iğneli, boyalı, yamalı her türlü jean üretildi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bu tasarımcılar uçuklukta sınır tanımıyor. Bu kış jeanler her zamankinden daha aykırı... Kürk ve jean birlikteliği, ortaya daha önce hiçbir yerde görmediğiniz pantolonlar, etekler, montlar ve paltolar çıkartmış. Tarzın en iyi ve en zımbalı örneklerini, hem erkek hem de kadın modellerini Roberto Cavalli'de görebilirsiniz.

KIRMIZI KIŞ
Gelelim renklere... Kırmızı iyiden iyiye kış rengi oldu artık. Kırmızının yanı sıra şarap renkleri, parlaklaştırılmış koyu tonlar, gül, leylak tonları bu kış sıkça kullanılmış.

sarna@sabah.com.tr

Sibel ARNA

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır