kapat
22.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gerekli şeyler


ARİF'İN TAKVİMİ
23 Temmuz Pazartesi: II. Meşrutiyetin ilanı (1908).

24 Temmuz Salı: Tahir Nejat Özyılmazel 'Neco' doğdu (1948).

25 Temmuz Çarşamba: Atatürk barajı açıldı (1992).

26 Temmuz Perşembe: İlk tüp bebek doğdu (1978). Sınırdışı edilen Yunanlıların sayısı 1017'yi buldu (1964).

27 Temmuz Cuma: Ressam Vincent Van Gogh ihntihar etti (1890). İnsülin bulundu (1921).

28 Temmuz Cumartesi: Avusturya

Sırbistan'a savaş açtı (1914). Besteci Johann Sebastian Bach öldü (1750).

29 Temmuz Pazar: Galatasaray kulübünün kurucusu Ali Sami Yen öldü (1951). T.C.D.D. işletmesi kuruldu (1953).

HAFTANIN ALINTISI
Bir saatte en çok Yo-Yo zıplatma rekoru 8347 zıplatma ile Kanadalı Eddy McDonald'a aittir. 24 Temmuz 1990'da kırdığı bu rekorun ardından McDonald, 14 Ekim 1990'da, üç saatte, 21663 zıplatma ile yeni bir rekor daha kırmıştır.

LEZZETE YOLCULUK
Süt Endüstrisi Kurumu SEK, 'Lezzete yolculuk karavanı' ile Ege ve Akdeniz'i dolaşıyor. Bu ay sonuna kadar Antalya'nın farklı noktalarında duraklayacak olan karavanda dart oyunları, basketbol, süt içme ve yoğurt yeme yarışması gibi eğlence aktiviteleriyle birlikte süt ve ürünlerinin yararlarını anlatan seminerler sunulacak. Katılmakta yarar var.

KOKULAR MAHVEDER
Barbekü dendi mi akla neler gelir? Izgara etler, her tarafa yayılan mis kokular, salatalar, hafiften dönen başlar... Eğer barbekü yapacak bir bahçeniz yoksa, Ceylan Intercontinental'ın her pazar düzenlediği özel barbekülere katılabilirsiniz. Hem böylece sizin hiçbir iş yapmanıza gerek kalmaz. Onu yıka, bunu kurula derdinden kurtulursunuz. Her hafta 12.30 Ğ 15.30 saatleri arasında düzenlenen barbeküye giriş kişi başı 25 dolar. Hatta 15 dolar daha verirseniz yemeklerden sonra otelin havuzundan da faydalanabiliyorsunuz. İrtibat için 0212. 231 21 21 numaralı telefonu arayın.

'İŞ'İN SIRRI NE?
Ulaş Bıçakçı Yöntek Müşavirlik Ltd'in kurucusu. Bazı yabancı ülkeler de dahil olmak üzere hemen hemen her sektöre yayılmış değişik boyutlardaki şirketlere danışmanlık yapıyor ve eğitim veriyor. Başarının Olmayan Rotası, İş Hayatında Kimsenin Anlatmadıkları, Paradigma ve Yaşam Kalitesi isimli kitapları bulunuyor. Bıçakçı bugünden itibaren www.yontek.com adresli sitede önerilerini, iş yaşamına ilişkin bazı detayları anlatmaya başlayacak. Göz atmak herkesin 'işi'ne gelir herhalde.

SİZ SAĞ BEN SELAMET
Çok küçük yaşlarımdan beri burnuma gelen sigara kokusu beni deliye çevirmiştir. Bu yüzden zavallı babacığım bir müddet balkonda sigara içmiş daha sonra da sigara içmemeyi benim çeneme yeğlemiştir. Tüm bunları niye anlatıyorum. Diyorum ki madem içeceksiniz en hafifi ne varsa onu için de çevredeki insanlara minimum rahatsızlık verin. Winston, Super Lights diye bir sigara çıkarmış mesela. Light'ın da light'ı herhalde. Hepimize hayırlı olsun.

AMAN BU DEFA KAÇIRMAYIN!
İşte size kaçırdığınız Türk filmlerini izleme fırsatı. İstanbul Olivium Center ve İzmir Kipa alışveriş merkezindeki CineCity sinemaları, son zamanlarda çekilen ve tartışmalarıyla gündem yaratan Türk filmlerini gösterecek. Balalayka, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Hemşo, Abuzer Kadayıf gibi filmlerin gösterimleri 2 Ağustos'a kadar sürecek. Bilgi için 0212 287 27 87 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Yok ben kaçırdığım yabancı filmleri izlemek isterim diyorsanız, o zaman buyrun Enka Vakfı Açıkhava Tiyatrosu'na... 24 Temmuz'da Çikolata, 26 Temmuz'da ise Gladyatör'ün gösterimi var. Tel: 0212 276 22 14.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır