kapat
22.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hisar'ın mimarı


Son yılların öne çıkan iş kadınlarından Gülay Tokgöz, Rumeli Tanıtım ve Netbul'un Genel Müdürü... Tokgöz, üç yıldır Hisar konserlerini de düzenliyor
* Rumeli Tanıtım'ın ve sizin geçmişinizi öğrenebilir miyiz?

Rumeli Tanıtım iki yıllık bir firma... Ben işe Telsim'de Halkla İlişkiler ve Reklam Müdürü olarak başladım. Sonra Holding'in halkla ilişkiler direktörü oldum. Ve nihayetinde Rumeli Tanıtım kuruldu. Şimdi hem Rumeli'nin hem de Netbul'un genel müdürlüğünü yapıyorum. Aslında 16 yıldır halkla ilişkiler yapıyorum. Daha önce Capitol Halkla İlişkiler'de ve Koç'da çalıştım.

* Üç yıldır Hisar konserlerini siz yapıyorsunuz. Farkınız nedir?

Her yıl bir takım farklılıklar yapıyoruz. Bu yıl 53 geceye çıktık. Türkiye'nin hiçbir yerinde 53 gece arka arkaya süren bir organizasyon yok. Türkiye'nin en ünlü starlarıyla çalışıyoruz. Kadromuz çok güzel oldu. Hisar alıştığımız bir mekan haline geldi. Seyirciye çok özel bir hizmet veriyoruz. Uluslararası standartlarda bir sahne kuruyoruz. Kulis, tuvaletler ve basın çadırlarına özen gösteriyoruz. Aslında Hisar çalışması çok zor bir mekan. Tarihi olduğu için bir çivi çakarken bile dikkat etmemiz gerekiyor.

HİSAR FARKI
* Sanatçılar açısından durum nedir?

Sanatçı için Hisar'da konser vermek ayrıcalık. Aldıkları hizmetten çok memnunlar. Hatta konsere erken gelip geç gidiyorlar. Burada manzaraya karşı keyif yapıyorlar.

* Hisar'la kaç yıllığına anlaştınız?

Her yıl ihale açılıyor, her yıl biz alıyoruz. Kültür Bakanlığı bizimle çalışmaktan çok memnun. Bu yıl sadece biz girdik. İhale açılmadı.

* Çalışmalara kaç ay önce başlıyorsunuz?

3-4 ay önce başlıyoruz. Her gün 100-150 kişi görev alıyor. Güvenliği temizliği, kulis görevlileri... Biz detaylara çok önem veriyoruz. Seyirciler minderlerde oturmalı, yağmur yağarsa yağmurluk dağıtılmalı ve o yağmurluklar geri toplanmamalı... İlk zamanlar ne kadar çok koruma var deniliyordu ama şimdi alıştılar. Tüm görevliler konser döneminde günde 17 saat çalışıyorlar. Dekorasyon, tekne, temizlik hizmetlerini taşeron olarak alıyoruz.

* Uzan ailesinin özel günlerini de organize ettiğinizi duyduk?

Evet. Çünkü yedi yıldır birlikte çalışıyoruz. Özel günlerinde bile yanlarındayım. Ortak bir hizmet anlayışımız var. Onlar bir işin en iyisini yapmak için çabalarlar ben de öyle. Kesişiyoruz.

* Kadınların iş hayatındaki diliminin büyümesi hakkında konuşalım biraz...

Ben evliyim ve çocuğum var. Türkiye'de iş hayatında başarılı olmak evliyseniz ve çocuğunuz varsa çok zor. Çünkü çocuğunuz sizin kariyerinizi hiç umursamıyor. Her şeyim çok planlıdır ve zaten öyle olmak zorunda. Bizim grup şirketlerimizde kadın oranı erkeklerle eşit. Ben bir yönetici olarak bir kadın ve erkekle çalışmak arasında hiç fark göremiyorum. Aynı derecede başarılı aynı derecede hırslılar. Feminist bir yaklaşımla kadınlar dünyayı ele geçirecek demeyeceğim ama kadınlar iyi, akıllı ve yetenekliler... Örneğin ben bir sürü erkeğin üstünde bir yönetici oldum.

* Kadınlar sosyal yönden daha mı duyarlı?

Daha duygusal olduğumuz için bu doğru. Zaten son günlerde yapılan araştırmalar ileride duygusal zekanın IQ'nun önüne geçeceğini söylüyor.

Rumeli konser programı
22 Temmuz: Melanie C

23 Temmuz: Haluk Levent

24 Temmuz: Yeni Türkü

25 Temmuz: Burçin

26 - 27 Temmuz: Muazzez Ersoy

28 - 29 Temmuz: Hülya Avşar

30 Temmuz: İzel

31 Temmuz: Zerrin Özer

1 - 2 Ağustos: İbrahim Tatlıses

3 - 4 Ağustos: Sibel Can

5 - 6 Ağustos: Kayahan

7 - 8 - 9 Ağustos: Yılmaz Erdoğan

10 - 11 Ağustos: Yeşim Salkım

12 Ağustos: Ayna

13 Ağustos: Yıldız Tilbe

14 Ağustos: Beyaz

15 - 16 Ağustos: Levent Yüksel "Harem Selam" eşliğinde

17 - 18 - 19 Ağustos: Tarık

20 Ağustos: Ata Demirer

21 Ağustos: Yavuz Bingöl

22 - 23 - 24 - 25 Ağustos: Nilüfer

2 - 27 Ağustos: Sertab Erener & Levent Yüksel

28 - 29 Ağustos: Yaşar

30 Ağustos: Mustafa Sandal

31 Ağustos & 1 -2 Eylül: Tarkan

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır