kapat
22.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aşkta limoncubaşılık


Bazıları ilişkilerini hep limon sıkarak sürdürürler, onlardan olursanız erken buruşursunuz, benden söylemesi
Limonu kemirdiğinizde dilinizi damağınıza feci şekilde yapıştırmak istersiniz. Yüzünüz de ister istemez buruşur. Ama siz hâlâ limonu kemirmek isteyebilirsiniz. Severken de biraz böyle yapıyor insan. Şimdi severken demek iddialı olabilir, sevdiğinizi sandığınızda diyerek durumu kurtaralım.

İtiraf edin! Her şey iyi giderken limon sıkmaya bayılmıyor muyuz? Limonu evire çevire sıkıncaya kadar da ilişki yürütmeye çalışmıyor muyuz? Artık biliyorsunuz. Ben bu konularda tarafım. "İlişkiye kim limon sıkar?" diye sorarsanız, tabii ki erkekler diyeceğim. Ama limoncubaşı arızalı kadınları da görmüyor değilim.

"İlişkiye nasıl limon sıkılır?" konusuna gelince: Örneğin bir erkeğin bir kadına "Dır dır yapıyorsun" demesi, sıkılabilecek en gereksiz limondur. Ahmet Altan'ı okuyan ya da okumayan tüm erkekler bilirler ki kadın olmak, dırdır yapmak demektir!

KÜFLÜ LİMONLAR
Bu durumda limoncubaşı erkek oluyor.

Arıza kadınların sıktığı en sıkı limonsa "Ne zaman evleneceğiz?" sorusudur. Bu aynı zamanda sıkılabilecek en büyük limondur.

Evlilik fikrinden uzak olan erkek, ciddi anlamda "sıkılma" korkusuyla arkasına bakmadan kaçmayı seçer. Burada limoncubaşı arızalı kadın oluyor.

Kalabalık bir ortamda gözleriyle sizi sürekli kontrol altında tutan, eliyle sırtınıza baskı yaparak sizi yönlendirmeye çalışan erkek ise sizi limon gibi sıkmaya hazırlandığının işaretlerini veriyordur. "Sen benimsin, başkalarıyla fazla ilgilenme" diyen erkek ise limoncubaşıdır.

Kıskançlık ise hem kadın hem erkek için sıkılabilecek en bayat limondur. Kendine ve karşısındakine güvenmeyen herkes bu bayat limonla idare eder. Bayatla idare etmeye çalışanlar da karşısındaki kıskanınca "Aaaa beni ne kadar çok seviyor" yalanıyla kendilerini kandırırlar. Bu alanda limoncubaşının cinsiyeti yoktur.

Evliliklerde ise neredeyse her akşam salataya sıkılan limon sıklığında tadına doyulmayan bir limon vardır: "Annemlere gidelim", "Bizimkilere niye öyle davrandın" gibi sözlerle başlayan kilo kilo limonlar...

En büyük limon satıcıları ise öfkesini hiçbir şekilde dindiremeyenlerdir. Onlar yatakta sırtlarını döner uyurlar. Bu çok ucuz bir yoldur. Çünkü karşılarındakileri cezalandırdıklarını düşünürler.

İlgisizlik, şefkatsizlik ve sevgisizlik ise küflü bir limon gibidir. İlişkinin cicim ayları bitince devreye girerler.

Hani tüm bunları yaşayarak ilişki sürdüreceksiniz, limon sıka sıka erkenden buruşursunuz, benden söylemesi. Kıssadan hisse; limon sıkma antrenmanları yapmak yerine "Hoşçakal" dedikten sonra soğuk bir limonata için.

zillicimcime@yahoo.com

BUSE DERMAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır